Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 08. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Elnököt választanak a bizottságba, amelyik azonnal be is számol a munkájáról

Elnököt választanak a bizottságba, amelyik azonnal be is számol a munkájáról

A csornai képviselő testület siralmasan nevetséges színjátékkal zárja a 4 éves ciklust utolsó üléseinek egyikén.

A lassan lezáruló ciklusában szinte fel sem tűnik az érthetetlen események sorában, a magyar önkormányzatiság történetében azonban valószínűleg példátlan megoldást alkalmaz szerdán a csornai képviselő-testület. Több szempontból is rendkívüli lesz tehát a szerdai ülés. Korábbi hírünkben mi is közzétettük a szerdai rendkívüi ülés meghívóját, amin két napirendi pont szerepel.

Az ülés első napirendi pontjában választanak (próbálnak választani) elnököt egy februárban létrehozott bizottság élére, amely bizottság a második napirendi pontban rögtön be is számol a végzett munkájáról. Természetesen mindkét napirend előterjesztését a testületi ülésen osztják ki, csak hogy a képviselők kellő alapossággal, felelősségük és Csorna város érdekeinek teljes tudatában foglalhassanak állást. Nem lennénk annak a képviselőnek a helyében, aki a helyszínen kapja kézbe a javaslatot, hogy ő lesz az elnök, hogy aztán 5 perc múlva kézbe kapja az általa "vezetett" bizottság jelentését is. Valami hasonlót már láttunk Bacsó Péter A tanú című felejthetetlen filmjében.

2014 február 13-án 7 igen szavazattal 4 tartózkodás mellett a következő határozatot hozták:

Azóta nincs a bizottságnak elnöke, de ez valószínűleg a 3 FIDESZ-KDNP képviselőnek nem is hiányzik, minek dumáljon más is bele a remek összhangba.

Maga a vizsgálóbizottság is egy jogi nonszensz. A vizsgálandó szervezet ugyanis a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás, amelynek Csorna csak egy tagja, de a csornai önkormányzattól független jogi személyiség, amivel kapcsolatban nincs is joga vizsgálatot végezni a csornai önkormányzatnak. Persze ha a Társulás vezetése csornai tagjának, a polgármesternek a tevékenységét akarnák kivizsgálni, ahhoz minden bizonnyal lenne joguk. Nem lenne meglepő, ha a vizsgáló bizottság ebbe az irányba kanyarodna utolsó pillanatban kiosztott előterjesztésében, de az idézett határozat nem erről szól. Abban olyat akar kivizsgálni a testület, amihez nagy valószínűséggel nincs joga. (Ezt a vizsgálatot kellő komolysággal a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásnak már rég le kellett volna folytatnia.)

Kíváncsian várjuk a szerdai fejleményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?