Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Június 05. 15:04, szerda | Helyi
Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt

Nem épül most 85-ös csornai elkerülő

Nem épül most 85-ös csornai elkerülő

A Nif Zrt kommunikációs vezetője válaszolt az infoRábaköz kérdéseire.

Szombati cikkünkben megírtuk, hogy Csornán éles vita robbant ki újra az elkerülő út ügyéről azután, hogy a szocialista párt sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a most kezdődő 30 milliárdos csornai elkerülő út beruházás nem tartalmazza a 85-ös főút városi elkerülését.

Levelünkkel a legilletékesebbhez, Loppert Dánielhez, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kommunikációs vezetőjéhez fordultunk, hogy tisztázza a kérdést.

Loppert Dániel ma az alábbiak szerint válaszolt a kérdéseinkre:

1. Helyes-e az az értelmezés, hogy a Csorna elkerülő 1. üteme kifejezés a 86-os főút teljes csornai elkerülését tartalmazza? Ennek részei északról haladva: a 86-os útból kiinduló 2x1 sávos út az M85 csomópontjáig, M85-M86 csomópont, ami után közös szakaszon megy az elkerülő út 2x3 sávon, Szilsárkánynál újabb M85-M86 csomópont, M86 folytatás déli irányban

- Igen, azonban azt hozzáteszem, hogy csak a közös szakaszon lesz 2x3 sávos az elkerülő út, a déli elválási csomópont - Szilsárkány csomópont között 2x2 sávot építünk.

2. Része-e a kivitelezés előtt álló Csorna elkerülő I. ütemnek az M85-M86 déli elválási csomóponttól épülő összekötő út a 85-ös főútra Csornától nyugatra? A 85-ös főút kivezetését Csorna városból csak ez a megoldás biztosítja.

- Nem, azt a Csorna elkerülő II. üteme tartalmazza.

3. Helyes-e az az értelmezés, hogy csak egy később megépülő Csorna elkerülő második ütem tartalmazza az M85-M86 déli elválási csomópont és a 85-ös főút összekötését Csornától nyugatra? Ha igen, ez azt jelenti, hogy a hamarosan induló beruházás nem teremti meg a 85-ös főúton Csorna elkerülését? Ha igen, milyen stádiumban van ez a második ütem? Mikor épülhet meg az út, mikor számíthatnak a csornaiak arra, hogy a 85-ös főút is elkerüli az agyonterhelt várost?

Igen, a később megépülő Csorna elkerülő második ütem tartalmazza az M85-M86 déli elválási csomópont és a 85-ös főút összekötését Csornától nyugatra. Ez azt is jelenti, hogy a hamarosan induló beruházás nem teremti meg a 85-ös főúton Csorna elkerülését .

A II. ütem kapcsán folynak az előkészítő munkálatok. Az adott szakaszra környezetvédelmi engedéllyel rendelkezünk, a kiviteli tervek 2013 év végére elkészülnek. Forrás rendelkezésre állása, valamint eredményes közbeszerzési eljárás esetén az építkezés 2016 végére befejeződhet.

A kérdéseinkre adott fent olvasható válaszokból tehát egyértelműen kiderült, hogy 85-ös elkerülő most nem épül. Támogatási döntés még nincs, ha lesz rá pénz, megépül a 85-ös elkerülő is. Reméljük, minél hamarabb...

Címkék: csorna, elkerülő út

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 16:00, kedd | Helyi

Letörte a sorompót, és elhajtott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az elkövető beazonosítása érdekében.

2024. Május 21. 13:00, kedd | Helyi

Az elmúlt héten hetvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 20. héten történt.

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Ruhagyűjtés az iskolának Osliban

Sulizsák program

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Helyi

MDS mini és gyerek nyári tánctáborok

Jelentkezni lehet június közepéig.