Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Január 30. 11:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mszp.hu

310 forint felett az Euro

310 forint felett az Euro

Az államadósság nőtt, a forint gyengült a 2010-es kormányváltás óta - mondta Burány Sándor szerdán sajtótájékoztatón, a kormány gazdaságpolitikáját okolva.

Az MSZP politikusa szerint a gyenge forintárfolyam okai: "a hóbortos jegybankelnök", a növekvő államadósság és a kiszámíthatatlan kormányzati gazdaságpolitika.

Hozzátette: míg a kormányváltáskor 265 forintba került egy euró, szerdán kora délután 307 forintot kellett adni érte, a svájci frank árfolyama 188 forint volt akkor, most pedig jócskán meghaladja a 240 forintot.

A forint nem először él át nehéz napokat az Orbán-kormány alatt, és elemzők nem zárják ki, hogy még idén 340 forintig erősödik az euró - mondta.

Burány Sándor közölte: szemben Matolcsy György jegybankelnök szavaival, aki szerdán ismét az államadósság csökkenéséről beszélt, az Államadósság Kezelő Központ kimutatása szerint az adósság jelenleg 22 862 milliárd forint, míg a 2010-es kormányváltáskor nem érte el a 20 ezer milliárdot. Vagyis majdnem háromezermilliárd forinttal nőtt három év alatt - fűzte hozzá.

Ide vezetett az "értelmetlen szabadságharc" és a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája - jelentette ki az MSZP-s politikus, aki szerint már csak a kormányváltás hozhat gazdaságpolitikai fordulatot.

(A csütörtök délelőtti hírek szerint az árfolyam elérte a 312 forintot. a szerk.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.