Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 03. 15:52, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

32 baleset történt a megyében a hétvégén, egy kerékpáros meghalt

32 baleset történt a megyében a hétvégén, egy kerékpáros meghalt

A megye útjain a hétvégén 8 személyi sérüléssel, és 24 anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt három napon a sérüléses balesetek legfőbb oka a nem megfelelő követési távolság megválasztása, és a szabálytalan kanyarodás volt.

A 14-es számú főúton 2023. június 30-án 16 óra 45 perc körüli időben történt balesetben egy 26 éves kerékpáros férfi vesztette életét egy szlovák kisteherautó 30 éves román sofőrje által elkövetett szabálytalan előzés következtében.

A 85-ős főúton, Csorna felől Győr irányába közlekedett személygépkocsijával egy 28 éves vitnyédi lakos 2023. július 2-án 13 óra körül. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, és úgynevezett „ráfutásos” balesetet okozott. Az eset során három sérültet szállítottak a mentők kórházba.

Győrben a Hegyalja úton 2023. július 2-án 15 óra körül történt közlekedési balesetben egy 48 éves helybéli férfi személygépkocsijával egy 17 éves, előzni szándékozó, motorkerékpárral közlekedő fiatalembert gázolt el. A motorost a mentők könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a megnövekedett forgalomban a lassúbb haladás mellett legfontosabb a követési távolság megtartása. A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladó járműtől mindig olyan távolságot tartsanak, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mindenkori követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva az Önök által vezetett jármű két másodperc alatt megtesz.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak! Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.