Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 27. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: FLOW PR

36 milliárd forintot meghaladó nettó árbevétellel zárta a 2016-os üzleti évet a VELUX

36 milliárd forintot meghaladó nettó árbevétellel zárta a 2016-os üzleti évet a VELUX

Megőrizte a cég piacvezető szerepét.

Piacvezető szerepét megőrizve stabil növekedéssel, közel 36,2 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta 2016-os pénzügyi évét a VELUX Magyarország Kft. A vállalat a tetőtéri ablakok, lapostetőbe építhető felülvilágítók és kiegészítők szegmensén tapasztalt igényekkel összhangban az elmúlt években kiemelt hangsúlyt fordított a fejlesztésekre és beruházásokra.

A sikeres 2015-ös év után a vállalat 2016-ban ismét növekvő, csaknem 36,2 milliárd forintos nettó árbevételt produkált. A tavaly 30 éves jubileumát ünneplő VELUX Magyarország Kft. piaci erősödésének hátterében a folyamatos fejlesztések és beruházások állnak. 2010 óta a vállalat 16,5 milliárd forintot fordított ezek megvalósítására. 2017-ben a fertőszentmiklósi telephely saját finanszírozású fejlesztési projektjét kiemelt beruházásnak minősítette a magyar kormány.

„A VELUX Magyarország Kft. innovációiban kiemelten fontos szerepe van a digitális stratégiának. Célunk, hogy ne csak lépést tartsunk a technológia fejlődésével, hanem a fejlesztésből is kivegyük részünket a környezetbarát, fenntartható technológiák kidolgozásával és vállalati együttműködésekkel” – mondta el Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. kereskedelmi és marketing irodájának ügyvezetője.

Őz Beáta szerint a vállalat sikerében meghatározó a termékportfólió folyamatos bővítése és piaci igényekhez történő alakítása. „Mivel Magyarországon közel minden negyedik ember egészségtelen épületben többségében energiaszegényen él, nemcsak igény, hanem követelmény a piacon az épületek energetikai tulajdonságainak javítását szolgáló termékek bevezetése. 2016-ban ezzel összhangban a piacon elsőként hoztuk forgalomba Standard Plus választékunkban a korábban csak prémium árszinten elérhető 3-rétegű üvegezéssel rendelkező tetőtéri ablakokat. Ezzel hozzájárulhatunk a csökkentett energiafogyasztású és nagyobb beltéri kényelmet biztosító, egészségesebb otthonok kialakításához, legyen szó felújításról vagy új építési projektekről.”

A VELUX Magyarország Kft. a cégcsoport jövőképének megfelelően kiemelt figyelmet fordít az emberek, a környezet és a társadalom iránti felelősségvállalásra. „A magyarországi gyártóbázisok vezetőjeként büszkeséggel tölt el, hogy a VELUX Cégcsoporton belül nálunk megvalósult a 100 százalékos hulladékfelhasználás, amellyel nagymértékben csökkentettük működésünk ökológiai lábnyomát. 2016-ban a fenntartható forrásokból származó fa aránya a termelésben elérte a 98 százalékot. A gyártási melléktermékként keletkező fa biomassza újrahasznosításának, valamint az energiatakarékosabb hidraulikaszivattyúk és energiahatékonyabb fényforrások alkalmazásának köszönhetően hazánkban már 32 százalékkal alacsonyabb a károsanyag-kibocsátás a 2007-es bázisidőszakhoz képest. Célkitűzésünket 50 százalékban határoztuk meg 2020-ra” – mondta el Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az alapítványi és családi tulajdon részeként működő VELUX Cégcsoport nyereségének nagy részét a társadalmat elősegítő kezdeményezések támogatására fordítja a VELUX Alapítványokon keresztül. A vállalat olyan hosszú távú modellek és példaértékű fejlesztések megvalósítását tűzte ki célul, amelyek a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok helyzetét, jövőbeni kilátásait javítja. Magyarország 2007 óta folyamatosan célországa a VELUX Alapítványok tevékenységének, a hazánknak pályázati úton nyújtott támogatások összege meghaladja a 8 milliárd forintot.

Címkék: tetőablak, Velux

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás