Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Április 20. 13:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A havazás miatt nem fogad betegeket és látogatókat a Mátrai Gyógyintézet

A havazás miatt nem fogad betegeket és látogatókat a Mátrai Gyógyintézet

A Mátrában lehullott jelentős mennyiségű hó járhatatlanná tette a 24-es számú főutat, ezért a mátraházi Mátra Gyógyintézet főigazgató főorvosa betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el.

Mátraszentimrét és településrészeit nem lehet közúton megközelíteni.

Urbán László főigazgató az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a hóhelyzet miatt az intézet csak speciális járművekkel közelíthető meg, illetve áramszünet is van, ezért betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el csütörtök reggel 8 órától.

A főigazgató főorvos súlyos válsághelyzetnek nevezte a kialakult helyzetet, amelynek időtartamát - mint írta - nem lehet megbecsülni. Jelezte továbbá, hogy a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtal felvették a kapcsolatot, és minden segítséget megkapnak tőlük.

Tankóné Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, egyelőre nem tudni, mikor lehet feloldani a több Heves megyei útra elrendelt útlezárást.

Közlése szerint a havazás és az erős szél miatt a tűzoltóknak mindenekelőtt Gyöngyös-Mátrafüred térségében kellett beavatkozniuk, kidőlt fákat eltávolítaniuk.

A közműhálózat is megsérült az erős szél miatt, ezért jelenleg szünetel az áramszolgáltatás Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánon, Fallóskúton, Bagolyirtáson, Galyatetőn és Mátraházán, ez megközelítőleg ezerhatszáz fogyasztási helyet érint.

A rendkívüli időjárás miatt továbbra is le van zárva a 24-es főút Mátrafüredtől a parádsasvári elágazóig, valamint a Mátrakeresztestől a galyatetői elágazóig vezető út, illetve a Felsőtárkány és Répáshuta közötti út. A 24-es számú főút lezárása miatt elzárt településsé vált Mátraszentimre és a közigazgatásilag nem önálló Galyatető, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Mátraháza településrész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során