Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 04. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A turizmus szempontjából is fontos a parkolás megoldása

A turizmus szempontjából is fontos a parkolás megoldása

A turizmus számára fontos, hogy a megközelíthetőségre, a parkolásra hasznos megoldások szülessenek - hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az okos parkolás, a városi mobilitás lehetőségeit bemutató szerdai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ruszinkó Ádám, a konferencia fővédnöke elmondta, hogy Budapestet a helyi 600-620 ezer gépkocsiállományon túl az ingázó forgalom mintegy 250-300 ezer gépkocsival terheli, turisztikai főszezonban pedig további 300 ezer járművel lehet számolni.

A turizmus érzékeny a környezetvédelemre, a biztonságra, ezért fontos, hogy közösen megoldást találjanak az érintettek a parkolás megoldására, a korszerű megoldások elterjesztésére - mutatott rá a helyettes államtitkár.

Kérdésre válaszolva Ruszinkó Ádám elmondta, hogy hamarosan egyeztet a főpolgármesterrel és az V. kerületi polgármesterrel a budapesti turizmust érintő parkolási problémákról, a megoldási lehetőségekről.

Szirmay Tamás, a Magyar Parkolási Szövetség felügyelőbizottsági tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy az információtechnológia segítségével a parkolás megkönnyíthető, példaként említette a táblagépekre telepíthető turistavezető szoftvert, amely egyéb információk mellett a parkolási lehetőségekről, a szabad férőhelyekről is tájékoztatást ad.

Kocsis Ferenc Árpád, az Európai Parkolási Szövetség politikai és stratégiai bizottságának tagja hangsúlyozta, hogy a turizmus, az autóipar és az ingatagfejlesztő szakma szereplőinek a parkolási megoldásokat is figyelembe kellene venniük munkájuk során, hiszen a vevői elégedettséget ez jelentősen befolyásolhatja.

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a közlekedési eszközök, megoldások jelentősen átalakulnak. Példaként említette a környezetkímélő elektromos hajtású járművek gyors terjedését, és ezt infrastruktúrával, például az elektromos töltőállomások telepítésével is követni kell.

A sajtótájékoztatón Nyikos István, a Magyar Parkolási Szövetség elnöke és Gablini Gábor a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége elnöke együttműködési megállapodást írt alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: