Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Adózatlanul zsebre tett százmilliók

Adózatlanul zsebre tett százmilliók

Magas hozamot ígért, ám a jóhiszemű „befektetők” pénzét sajátjaként használta fel az a budapesti nő, aki üzletszerűen végzett betétgyűjtési tevékenységet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adóigazgatósága közérdekű bejelentés alapján végzett vizsgálatában 83 millió forintos adóhiányt állapított meg, továbbá 69 millió forintnyi bírságot és pótlékot szabott ki a fővárosi magánszemélyre. A károsultak száma száz körülire tehető.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adóigazgatósága illegálisan folytatott betétgyűjtési tevékenységről szóló közérdekű bejelentés alapján vonta több évet érintően vizsgálat alá egy fővárosi magánszemély személyijövedelemadó-bevallásait.

A számos tanú meghallgatásával és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének bevonásával végzett ellenőrzés során a revizorok megállapították, hogy a budapesti nő magas hozamú befektetési lehetőség ígéretével befektetőktől milliós nagyságrendű összegeket vett át. Az ügyleteket formailag kölcsönszerződésnek tüntette fel. A tanúk elmondása szerint az asszony egy jól jövedelmező cég tulajdonosának benyomását keltette nívósan fenntartott irodájával, pénzügyileg magasan képzett alkalmazottaival és nagy értékű személygépkocsijaival.

Az ígért kamatok (amelyeket eleinte kifizetett) és a tőke-visszafizetések elmaradását követően derült csak ki a betétesek számára, hogy pénzüket nem az általuk megjelölt célra, azaz ténylegesen nem a megbeszélt befektetésekre fordította, hanem azt saját vagyonaként használta fel az asszony.

Az átvett, de vissza nem fizetett több százmilliós összeget az adóhatóság a nő adózatlan jövedelmének minősítette, amely után 83 millió forint adóhiányt és 69 millió forint szankciót szabott ki, továbbá feljelentést tett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön