Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 06. 10:13, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: illutráció

Átadták az Év gyára 2016 elismeréseket

Átadták az Év gyára 2016 elismeréseket

Átadták az Év gyára 2016 elismeréseket pénteken Budapesten.

A díj kitüntetettje a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában az ipari automatizálással foglalkozó Aventics Hungary Kft., a 3-10 milliárd forint közöttiben a lakástextilgyártással foglalkozó Naturtex Kft., a 3 milliárd forint alattiban a csomagolóanyag-gyártó Adu Alba Kft. lett.

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára a díjátadón kiemelte: a tárca támogatja a versenyt, amely a gyártó, termelő cégek széles körének biztosít lehetőséget a megmérettetésre. Az ipar részaránya a magyar GDP-n belül folyamatosan nő, a versenyben részt vevő cégek munkájának is köszönhetően - hangsúlyozta.

Kiemelte: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, pénteki adatai szerint idén márciusban az ipari termelés 12,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A termelés az év első három hónapjában 7,5 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A termelés dinamikus bővülése is jelzi, hogy erre az évre a gyártókapacitások jelentős felfutása várható, erősíti az iparban a pozitív kilátásokat - húzta alá.

Vándor Ágnes, a díjat alapító PPH Media ügyvezető igazgatója elmondta: idén második alkalommal adták át a díjakat, a kétfordulós versenybe minden szektorból várták a jelentkezőket.

A pályázók között voltak kisebb, magyar tulajdonú családi vállalkozások, közepes méretű gyártók és nagy nemzetközi gyárak és nagyvállalatok gyártóegységei is - tette hozzá.

A nyertes vállalatok egy évig ingyenesen viselhetik a kitüntető címet. A versenyre pályázhatott minden olyan Magyarországon bejegyzett vállalat, amely rendelkezik gyártóegységgel, a részvétel a megmérettetésen ingyenes.

Címkék: év gyára, díj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során