Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2018. December 08. 12:18, szombat | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Átadtak egy újabb kerékpárút szakaszt Csornán

Átadtak egy újabb kerékpárút szakaszt Csornán

Csorna az Európai Uniótól 60 millió forintos támogatást nyert a város kerékpárút hálózatának fejlesztésére.

Csorna Város Önkormányzata Európai Uniós támogatásból tervet készíttetett a városközponton áthaladó kerékpáros forgalmat kiszolgáló kerékpárút hálózat bővítésére és biztonságossá tételére. A tervezési terület a Szent István tér K-i oldalára, az Andrássy utca, Laky Döme utca és Eszperantó utca közé eső szakaszára valamint az Árpád utcára korlátozódott.

A Szent István tér mellett kétirányú kerékpárút létesült a járda szintjén szétválasztott forgalommal. Az Árpád utca-Andrássy utca- Laky Döme utca kereszteződésében eddig nem lehetett biztonságosan átvezetni a kerékpáros forgalmat, így a helyzet rendezése érdekében három kerékpáros és kettő gyalogos átvezetés került kialakításra. A Szent István tér mellett haladó kétirányú kerékpáros forgalmat az útkereszteződésben szétválasztották. Az Árpád utcában a Szent István tér és a Laky Döme utca által lehatárolt területen az úttest mindkét oldalán nyílt kerékpársáv került felfestésre. Az Andrássy utcának az utca északi oldalán került kialakításra a kerékpárút, míg délen a kerékpáros nyom. Ez a kialakítás a Prépost utcai kereszteződéig tart. Itt a kerékpárút véget ér, és kerékpáros nyomként folytatódik, illetve egyirányú útként az Andrássy utca déli oldalán az Thököly utcáig. Az átvezetés felfestéssel valósult meg, amely mellett gyalogos átkelőhely is létesült.

Csornán a 60 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően tehát újabb kerékpárutak létesültek, így hozzájárulva a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek javulásához.

Csorna Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a beruházás valamennyi közlekedő számára biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 18. 16:00, péntek | Helyi

Az idén már két kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat

A kéménytüzek megelőzhetőek!

2019. Január 18. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2019. Január 18. 09:48, péntek | Helyi

Eltűnt ez a 14 éves lány

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2019. Január 17. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

Legújabb állásajánlataink