Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 09. 16:18, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Átírta az apróbetűt: így kell hülyét csinálni a bankból

Átírta az apróbetűt: így kell hülyét csinálni a bankból

Saját feltételekkel szerzett hitelkártyát.

Átírta a neki küldött szerződésen az apróbetűs rész néhány elemét, majd úgy küldte vissza a banknak az aláírt példányt, a bank pedig ezt a változatot fogadta el érvényesnek. Most megy a pereskedés.

Saját hitelkártyát alkotott egy orosz férfi, mert nem tetszettek neki a bank által a számlanyitáshoz levélben támasztott feltételek. A 42 éves voronyezsi férfi a levelet nem dobta el, hanem beszkennelte számítógépébe, majd megváltoztatva a szerződés feltételeit visszaküldte a Tinkoff hitelbankhoz.

Dmitrij Argarkov az általa támasztott feltételrendszerben 0 százalékos kamatlábat állapított meg, bankköltséget nem számolt fel. Továbbá kikötötte, hogy ha a bank megsérti a szerződés feltételeit, 3 millió rubel bírságot fizet. Amennyiben a bank felmondaná a szerződést, 6 millió rubelt köteles fizetni ügyfelének.

A banki ügyintéző nem olvasta el a visszaérkezett szerződést, aláírta azt, és kiküldte Argarkovnak a hitelkártyát. "A bank megerősítette a szerződést az ügyfél feltételei szerint, kiküldte a kártyát és a jóváhagyott űrlapot. A megnyitott hitelkeret korlátlan volt. Megengedhette volna magának azt is, hogy valahol Malajziában vásároljon egy szigetet, és a banknak fizetnie kellett volna a törvények szerint" - magyarázta Dmitrij Mihalevics, a férfi ügyvédje a Kommerszant orosz napilapnak. A bank le akarta zárni a számlát a fizetési kötelezettség késlekedése miatt, és beperelte Argarkovot 45 ezer rubel költségtérítésre. A héten megtartott tárgyaláson egy orosz bíró Argarkov javára döntött. A Tinkoff aláírta a szerződést, és az jogerős. Argakovnak csak a számlán épp esedékes 19 ezer rubelt kell kiegyenlítenie.

"Aláírták a dokumentumokat anélkül, hogy átolvasták volna. A bank illetékesei ugyanazt mondták a bíróság előtt, amit az ügyfelek szoktak: +nem olvastuk el a szerződést+" - idézte Mihalevics szavait a The Daily Telegraph brit napilap. Argarkov azonban nem hagyja annyiban: beperli a Tinkoffot 24 millió rubelre, mert nem tartotta magát a szerződéshez.

A bank sem adja meg magát: pert indított csalás miatt Argarkov ellen. Oleg Tinkov, a bank alapítója Twitter-üzenetében azt írta: "ügyvédeink szerint nem fogja megkapni a 24 millió rubelt, hanem négy év börtönt kap csalásért".

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.