Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 06. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Két eddigi osztályvezetőtől is megvált a jegyző

Két eddigi osztályvezetőtől is megvált a jegyző

Rendkívüli ülést tartott tegnap a csornai képviselő-testület.

Egyetlen napirend megtárgyalására, a Polgármesteri Hivatal átszervezésére hívták össze tegnapra a csornai képviselő-testület rendkívüli ülését.

Az ülés elején bemutatkozott Csorna új aljegyzője, Szalainé dr Németh Annamária. A jogász végzettségű új aljegyző korábban dolgozott a határőrségnél, a szervezet megszüntetése után a kézműves kamaránál, majd a vízügyi igazgatóságon. Ezt követően rövid ideig saját ügyvédi irodáját vezette. Legutóbb Rábapatona jegyzője volt, onnan pályázta meg a csornai aljegyzői állást, amit önálló munkakörben lát el. (Eddig az egyik osztályvezető látta el az aljegyzői feladatokat.)

A napirend rövid szóbeli kiegészítésében Németh Dóra jegyző azt emelte ki, hogy az átalakított hivatalnak hatékonynak és ügyfélbarátnak kell lennie. Ehhez eszközfejlesztésre és a munkatársak folyamatos képzésére van szükség. Az eddigi osztályok helyett Kabinetek fognak működni.

Horváth János Zoltánné nevek említése nélkül megkérdezte, hogy miért kellett megválni két olyan szakembertől, akik 30 illetve 20 éve szolgálták a várost? Nem csak a vezetői megbízásukat szüntették meg, hanem a köztisztviselői jogviszonyukat is. Nem lehetett volna őket más munkakörben tovább foglalkoztatni? Mivel más nem tette meg, ezért ő köszönetet mondott a két eddigi vezetőnek a munkájukért. (Nagy Eszter munkaviszonya februárban szűnt meg, Varga Beáta munkaviszonya márciusban szűnik meg)

- Közös megegyezéssel távoztak, többet nem is kívánok erről mondani. – ennyi volt a jegyző rövid válasza.
Dr Bónáné Dr Németh Katalin polgármester azt válaszolta, hogy hogy azért döntöttek így, hogy békében váljanak el, ne kelljen visszamenőleg a hibákat, hiányosságokat feltárni.

Dani Richárd képviselő hozzászólásában több pontban is kritikával illette az előterjesztett határozat tartalmi, helyesírási hibáit és jogi szakszerűtlenségeit. A legszembetűnőbb hiba az volt, hogy a mindössze két mondatos előterjesztett határozati javaslat nem is a Polgármesteri Hivatal, hanem a „képviselő-testület szervezeti változásáról” szólt, ami nonszensz. A hibák javítása érdekében egységes és részletes módosító javaslatot készített, amit kiosztott a testület tagjainak és a tisztségviselőknek.
A kiosztott módosító javaslatát a testület egyhangú döntéssel elfogadta.

Az ülés után rövid kérdéssel fordultunk Dani Richárd képviselőhöz.
- Mai szavazatukat úgy értsük, hogy az ellenzék is egyetért a hivatal átszervezésével?
- Nem az a lényeg, hogy a hivatal szervezeti egységeit osztálynak vagy kabinetnek hívják, hanem az, hogyan végzi a munkáját. Számunkra fontos volt, hogy ne az előterjesztett hibás és szakszerűtlen határozatot fogadja el a testület. Szavazatunkkal elfogadtuk, a megválasztott vezetésnek joga van meghatározni, hogy milyen szervezeti felépítésben akar dolgozni. Természetesen a felelősség is az övék azért, hogy milyen lesz ez a munka. Ma bebizonyítottuk, hogy jót akarunk, érdemes meghallgatni a javaslatainkat, nem acsarkodunk, hanem Csorna javát szolgáljuk. Remélem ezután több figyelemmel és bizalommal fogadják jobbító szándékú javaslatainkat.- válaszolta a képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás