Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 19. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 11. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen heten sérültek meg.

Két személyautó ütközött hétfő délelőtt Sopronban, a Győri úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. A két kocsiban összesen hárman utaztak, közülük egy embert könnyű sérülésekkel kórházba vittek a mentőszolgálat munkatársai.

Egy kamion pótkocsijának fékrendszere meghibásodott, befogott, majd a tárcsa beizzott szerda kora este az M85-ös autóút 11-es kilométerénél, a Szombathely felé tartó oldalon. A csornai hivatásos tűzoltók visszahűtötték a felizzott féktárcsát, majd a következő pihenőbe kísérték a járművet, ahol hőkamerával átvizsgálták a szerelvényt, de nem találtak további felhevült részeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres viskó csütörtök hajnalban Sopron és Harka között, a 8645-ös számú út mentén. A soproni hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat. A tűz keletkezésekor az épületben tartózkodó embert súlyos égési sérülései miatt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Két személyautó ütközött péntek kora délután a 83-as főút 60. kilométerénél. A balesethez a győri hivatásos tűzoltók és a győrszemerei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Tizenöt darab körbála égett szombat este a 8505-ös út mellett, Mosonmagyaróvár és Levél között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Munkájukat erőgép is segítette a helyszínen a terület betárcsázásával.

Két autó karambolozott vasárnap délután Győrben, a Pálffy hídon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, felitatták az úttestre kifolyt hűtővizet és a rendőrség helyszínre érkezéséig irányították a hídon egy sávon haladó forgalmat. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.