Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Május 23. 10:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Bizottsági jelentések vitáival kezdi kétnapos ülését a parlament

Bizottsági jelentések vitáival kezdi kétnapos ülését a parlament

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, hétfőn törvényjavaslatok bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító indítványainak vitáit folytatják le a képviselők.

A képviselők 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdik munkájukat, majd a napirendi javaslat szerint az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok órája, valamint a kérdések következnek. Az új parlament megalakulása óta ez a blokk eddig elmaradt, és az Országgyűlés honlapján most sem szerepel érvényes interpellációs, azonnali kérdésekből és kérdésekből álló lista.

A parlament megvitatja a Magyarország alaptörvényének tizedik módosításának és az azzal összefüggő katasztrófavédelmi törvény módosításának bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatokat. Ez a két előterjesztés - elfogadása esetén - lehetővé teszi, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is.

A plenáris ülés napirendjén szerepel a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslat, amelynek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnése után a szabályozási átmenet egyértelmű és kiszámítható legyen.

A képviselők megvitatják az egyes törvényeknek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényhez kapcsolódó módosítását, amely a minisztériumi feladat- és hatásköröket érinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk