Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 09. 15:56, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Bomba miatt 25 ezer embert evakuáltak egy lengyel városban

Bomba miatt 25 ezer embert evakuáltak egy lengyel városban

Huszonötezer embert telepítettek ki ideiglenesen otthonából vasárnap reggel Police északnyugat-lengyelországi városban egy 250 kilogrammos, a második világháborús bomba miatt - közölte a lengyel média.

A légibombára csütörtökön találtak rá építészeti munkák közben. Vasárnap délelőtt a tűzszerészek kiemelték, a közeli katonai gyakorlóterepre vitték, ahol hatástalanítják.

A bomba 1,5 kilométeres hatósugarában fekvő területről evakuálták a lakosságot, valamint kiürítettek egy kórházat is.

A hatóságok közleménye szerint a bomba kiemelése és az evakuáció zökkenőmentesen zajlott, a lakosok délután térhetnek vissza otthonukba.

Lengyelországban mindmáig találnak második világháborúból megmaradt bombákat. A hatástalanításukhoz szükséges nagyobb kitelepítést legutóbb tavaly nyáron kellett végrehajtani a kelet-lengyelországi Bialystokban, ott 10 ezer embert irányítottak biztonságos helyekre. Ugyanezen okból idén több lengyel községben zajlott már 2-3 ezer lakost érintő evakuáció.

Címkék: bomba, lengyel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez