Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Szeptember 01. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Időkép

Búcsút int a kánikula

Búcsút int a kánikula

Északnyugat hamarosan felfrissül

A meteorológiai ősz első napján még országszerte hőség lesz, majd szerdától egy lassan mozgó hidegfront hoz fokozatos lehűlést.
A legfrissebb számítások szerint az idei ötödik hőhullámnak egy szerdán érkező, kelet felé lassan araszoló hidegfront vet véget.

Kedd éjfélig másodfokú hőségriadó

Kedden, a meteorológiai ősz első napján még országszerte kitart a kánikula. Országszerte csaknem zavartalan lesz a napsütés, kevés felhő jelenhet meg az égen. Az élénk délnyugati széllel továbbra is igen meleg levegő érkezik térségünkbe, délutánra 33 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán aztán nyugati, északnyugati határainkat eléri az a lassan mozgó hidegfront, mely napokig időjárásunk fő meghatározója lesz, megosztottságot okozva ezzel az északnyugati és délkeleti tájak időjárása között.

Északnyugat szerdán már felfrissül

A hét harmadik napján így nyugaton, majd északon is megnövekszik a felhőzet, és ezeken a tájakon már zápor, zivatar is kialakulhat. Máshol az országban még sok lesz a napsütés, csak estétől lehet több felhő az égen, és alakulhat ki a keleti, délkeleti megyék kivételével szórványosan zápor, zivatar. A Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. Nyugaton, északnyugaton 25 és 30, máshol még 31 és 36 fok között alakul a csúcshőmérséklet, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Ez a hidegfront csak nagyon lassan araszol majd kelet, délkelet felé, így csütörtökön és pénteken megosztott lesz hőmérsékleti szempontból időjárásunk: amíg északnyugaton főként pénteken már 25 fok alatt marad a hőmérséklet a legmelegebb órákban, addig keleten, délkeleten még 31-32 fok is lehet. Változóan felhős-napos időre, elszórt záporokra, zivatarokra van kilátás, nagyobb területen péntek estétől lehet csapadék. A szél főként a hét utolsó napján lehet többfelé élénk, a Dunántúlon és zivatarok környezetében erős.

Hétvégére átvonul a front

A front előreláthatólag vasárnapra vonul át hazánk fölött, így akkora országszerte jelentősen visszaesik a hőmérséklet, búcsút int a nyárias meleg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!