Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 16. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna/Kapuvár

Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatok a Rábaközben

Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatok a Rábaközben

Szociálisan rászorulók figyelem! Megjelentek a Bursa Hungarica pályázati kiírások! Keressétek a településeteken a kiírásokat! Segítség a megnövekedett felsőoktatási költségekhez.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

A támogatásnak két formája van. Az "A" típusú pályázat a felsőoktatásban tanulók támogatására szolgál, a "B" típusú pályázat a felsőfokú tanulmányaikat most kezdők részére került kiírásra.

A Rábaköz településeinek nagy része csatlakozott ehhez a pályázati rendszerehez. A felsőfokú tanulmányaikat most kezdők, illetve a már felsőoktatásban tanulók figyeljék településük önkormányzatának döntéseit, mert ezekben a napokban hozzák nyilvánosságra a pályázati kiírásokat az önkormányzatok. A pályázatok beadási határideje az önkormányzatokhoz november közepe.

Bursa Hungarica pályázati kiírás Beled

Bursa Hungarica pályázati kiírás Csorna

Bursa Hungarica pályázati kiírás Kapuvár

Támogatás nem csak a városokban elérhető, érdeklődjetek településetek önkormányzatánál!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?