Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 14. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Csorna is átadja az államnak az iskoláit

Csorna is átadja az államnak az iskoláit

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 12-i rendkívüli üléséről

Első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a köznevelési intézmények működtetésére vonatkozó szándéknyilatkozatot. A képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetési helyzetére tekintettel, a jelenlegi ismeretei alapján a nemzeti köznevelési törvényben foglalt működtetési kötelezettségét 2013. január 1-jétől az önkormányzat saját forrásai terhére biztosítani nem tudja, a működtetést nem képes vállalni. Kijelentette a testület, hogy e döntésének a jogszabályban biztosított későbbi felülvizsgálatra vonatkozó jogát fenntartja, azzal indokolt esetben élni kíván.

Másodikként tárgyalta a testület a helyi adórendeletek módosításának kidolgozására vonatkozó javaslatot. Az önkormányzat adómegállapítási joga kiterjed a már bevezetett adó módosítására, azonban az évközi módosítás naptári éven belül nem súlyosbíthatja az adóalanyok adóterheit. Fizetési kötelezettséget megállapító, fizetésre kötelezettek körét bővítő, a fizetési kötelezettség terhét növelő, a kedvezményt, mentességet megszüntető vagy korlátozó jogszabály kihirdetése és hatálybalépése között legalább 30 napnak el kell telnie. Tehát amennyiben a képviselő-testület a 2013. január 1-jei hatállyal a fentiek szerint módosítja a helyi adórendeleteit, arról legkésőbb novemberben döntenie kell.

A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy a helyi adókról szóló rendeleteinek módosítási lehetőségét 2012. november 26-i rendes ülésén napirend keretében kívánja tárgyalni.

Harmadikként tárgyalta a testület a közbeszerzési eljárás lezárásához szükséges döntés meghozatalára vonatkozó javaslatot.

A képviselő-testület a „Csorna Város ÉNY-i városrészének védelmét szolgáló vízelvezető hálózat fejlesztése” tárgyában indított közbeszerzési eljárásban a 102/2012. (V.10.) csornai kt. határozatában eredetileg biztosított bruttó 10.392.079 Ft fedezeten felül plusz 10.347.127 Ft pénzügyi fedezetet biztosít. A képviselő-testület felkérte a Bíráló Bizottságot, hogy a „Csorna Város ÉNY-i városrészének védelmét szolgáló vízelvezető hálózat fejlesztése” tárgyban a fentiek figyelembe vételével a közbeszerzési eljárás lezáráshoz szükséges döntési javaslatát terjessze a döntéshozó Csorna Város Polgármestere felé.

Zárt ülésen tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület Csorna Város Önkormányzata és a Rekultív Kft. között 2002. október 18. napján létrejött szerződéses jogviszony kapcsán indult polgári peres eljárásról szóló tájékoztatót és intézkedés meghozatalára vonatkozó javaslatot.

Utolsó napirendként tárgyalta és fogadta el a testület a biogáz projekt előkészítési munkáinak elindításáról szóló tájékoztatót.

Dr. Egresiné dr. Kiss Máriaaljegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!