Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. November 10. 20:32, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - Bankszövetség: az ügyfeleknek egyelőre nincs teendőjük, a bankok majd tájékoztatnak

Devizahitelek - Bankszövetség: az ügyfeleknek egyelőre nincs teendőjük, a bankok majd tájékoztatnak

A banki elszámolással és a forintosítással kapcsolatban az ügyfeleknek egyelőre nincs teendőjük, ha az összes vonatkozó jogszabály és MNB rendelet elkészül a bankok minden ügyfelet pontosan tájékoztatni fognak. Az átszerződésekkel 2015 harmadik negyedévének végére végezhetnek a bankok - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára hétfőn a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.

A főtitkár kifejtette, a bankszektor ezt követően felkészül arra, hogy a forintosítást és a fair banknak megfelelő új szerződéseket és az elszámolást elkészítse. Az a törekvésük, hogy egy ügyféllel csak egyszer kelljen találkozni, ezért nagyfokú automatizmusra törekszenek. Úgy vélekedett, a bankszektor operációs lehetőségét figyelembe véve, az összes munkatárs átcsoportosításával 2015 harmadik negyedévének végére végezhetnek a bankok az átszerződésekkel.
Arról, hogy a forintosítással ki fog jól járni, kifejtette: "aki bízott a kormányban és bízott a bankszövetségben, tehát fizette mindig rendesen a hiteleit, és belépett az árfolyamgátba a lakáshitelesek közül, ők fognak a legjobban járni". Ezt azzal magyarázta, hogy akik az árfolyamgátba beléptek, kaptak a kormánytól és a bankoktól is valamennyi kedvezményt, és a kormánytól kapott kedvezmény "extra módon" megmarad nekik.
A banki operáció a főtitkár szerint a jövő év negyedik negyedévében szabadulhat fel,akkortól koncentrálhatnak a normál üzleti működésre és futhat fel a hitelezés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során