Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 26. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Domokos: az ÁSZ kiterjeszti ellenőrzéseit

Domokos: az ÁSZ kiterjeszti ellenőrzéseit

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) folyamatosan és fokozatosan kiterjeszti ellenőrzéseit a korábban kevésbé vagy egyáltalán nem ellenőrzött területekre és tevékenységekre - mondta Domokos László, az ÁSZ elnöke a szervezet állami vagyongazdálkodás témájában rendezett szemináriumán csütörtökön Budapesten.

Az elnök ismertette, hogy az elmúlt években az ÁSZ kiemelt ellenőrzési területévé tette az állami és önkormányzati vagyongazdálkodást, és ennek egyik fókuszterülete az árviszonyok hátterét meghatározó önköltség elszámolások megléte és átláthatósága.

Az ellenőrzéseket indokolja, hogy az ÁSZ rajta tudja tartani a szemét a közösség vagyonán, a vagyongazdálkodás, a vagyon nyilvántartása, pótlása ugyanis alapjaiban határozza meg például a közszolgáltatások fenntarthatóságát - fejtette ki.

Domokos László elmondta azt is, hogy az elsődleges ellenőrzési tevékenység mellett egyre inkább előtérbe kerül az ÁSZ tanácsadó, véleményalkotó funkciója is. A szervezet az ellenőrzések mellett elemzéseivel, tanulmányaival, véleményalkotásával szeretné átláthatóbbá és eredményesebbé tenni a közpénzek felhasználását, ezzel is a hozzájárulva a közszolgáltatásokat biztosító intézmények és rendszerek hatékonyabb működéséhez.

'Küldetésünk, hogy ellenőrzéseink, elemzéseink hasznosulásával olyan pozitív változásokat indítsunk el, illetve támogassuk fenntartásukat, amelyek hatással vannak a magyar polgárok mindennapi életére '– hangsúlyozta az ÁSZ elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: