Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 12. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egy halálos, öt személyi sérüléses balesetnél avatkoztak be a tűzoltók

Egy halálos, öt személyi sérüléses balesetnél avatkoztak be a tűzoltók

A 10. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen öten sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

Egy személyautó letért az útról, majd kerítésnek hajtott és az oldalára borult hétfő reggel Vámosszabadin, a Szabadi utcában. A győri hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek.

Teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres faszerkezetű kerti tároló szerda délután Győrben, a Nagyhegy utcában. Az épületben háztartási gépeket, kerti kisgépeket és szerszámokat tároltak. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és kihoztak egy felhasadt propánbutángáz-palackot. Az eset során nem sérült meg senki.

Traktor és személyautó karambolozott szerda este a 8611-es számú út Beledet elkerülő szakaszán. A személyautó az út menti árokban állt meg az ütközés után. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót és biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés befejezéséig. A balesetben mindkét sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, az autó sofőrjét kórházba szállították, a traktor vezetőjét a helyszínen ellátták a mentőszolgálat munkatársai.

Kigyulladt egy helyijáratos autóbusz csütörtök délután Győrben, a Kovács Margit utcában. Mire a győri hivatásos tűzoltók kiérkeztek a buszsofőr leszállította az utasokat és egy porral oltóval eloltotta a tüzet. Az egységek hőkamerával átvizsgálták a járművet, magas hőmérsékletet mértek, ezért vízsugárral visszahűtötték a felhevült részeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Háztartási hulladék égett egy elhagyatott házban péntek este Győrben, a Beér közben. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat és eltávolították a füstöt az ingatlanból. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szombat éjjel a Győrújbarátot és a 82-es főutat összekötő mellékúton. Az ütközés következtében egy ember beszorult a roncsok közé, őt a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére.

Családi házzal egybeépített melléképület égett vasárnap délután Győrszentivánon, a Lehár Ferenc utcában. A tűz átterjedt a teraszra, a tető egy részére és a ház homlokzatára is. A győri hivatásos és a győrszentiváni önkéntes tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért a tulajdonos rokonokhoz költözött. Az tűzeset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.