Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Január 08. 12:21, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

Egyirányú marad-e Csornán az áruház előtti tér?

Egyirányú marad-e Csornán az áruház előtti tér?

Megkérdeztük a polgármestert.

Az elmúlt év őszén felújították Csornán a Mártírok terét, az áruház előtti tér nyugati oldalát. Mint arról októberi cikkünkben is írtunk, térbeton burkolatot kaptak a parkolók és a járda is. A beruházás elkészült, a növényágyak beültetésével a tavaszt várják. Akkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a teret ideiglenesen, a munkák idejére egyirányúsítják.

Ma azonban még mindig egyirányú a tér, az Arany János utca felől a Behajtani tilos tábla ideiglenes talapzatban áll (képünkön), a főút felől a Egyirányú utca táblát azonban fix oszlopra szerelték fel. Többen is kérdezték a városban, hogy mi lesz a tér forgalmával, így marad-e, vagy visszakapják az autósok mindkét irányt? Ez azért is érdekes, mert sokak tapasztalata, hogy rendszeresen látni a térről a főútra kikanyarodó, vagy a lámpa előtt tilos irányból várakozó autósokat.

Telefonon kérdeztük Dr Bónáné Dr Németh Katalin polgármestert, hogy mire számíthatunk a Mártírok tere közlekedésében? A polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a tér közlekedéséről végleges döntés még nincs. Mint sokak előtt ismert, az önkormányzat pályázati támogatást nyert termelői piac kialakítására a Mártírok terén, ez a beruházás hamarosan megkezdődik. Ennek keretében a tér keleti oldalát is felújítják a parkolókkal együtt. Az ottani munkák idejére is indokolt lesz az egyirányúsítás, ezért az ideiglenesen fennmarad. Amikor a tér teljes felújítása befejeződik, akkor fog az önkormányzat végleges döntést hozni arról, hogy egyirányú marad, vagy újra mindkét irányban járhazó lesz a Mártírok tere.

Addig is mindenkit kérünk, hogy a balesetek elkerülése érdekében figyelmesen vezessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!