Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 31. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját

Elektronikus zene a Veréb fesztivál színpadán

Elektronikus zene a Veréb fesztivál színpadán

Koncert utáni interjú Endrei Dáviddal a Brains basszusgitárosával.

- Mi, akik ismerjük a Veréb fesztivált, tudjuk, hogy egy kemény punk fesztiválként indult, ami folyamatosan szélesíti a kínálatát. Most itt veletek megjelent az elektronikus zene is, amit láthatóan jól vett a közönség. Ti hogyan éreztétek ezt a színpadon?

- A Brains először szerepelt a Veréb fesztiválon. A közönség mégis iszonyúan tudta, hogy miről van szó, nagyon élvezték a zenét, ezért aztán mi is élveztük azt, amit csinálunk, jólesett itt lenni. Jólesett egy olyan helyen játszani, ahol még nem voltunk. Ez nekünk egy kihívás, egy jó élmény volt. Az az érzésem, hogy egyelőre még kevésbé nyit a közönség az elektronikus zene felé, ehhez képest brutális nagy közönségünk volt, aki élvezte a bulit. Ha fenn vagyunk a színpadon, a lehető legtöbbet bele akarjuk tenni. Ezzel minden zenekar így van. Most itt újra találkoztunk a Road zenekarral, akik előttünk játszottak. Igen jóban vagyunk, sok fesztiválon találkozunk, és mindig megbeszéljük, hogy a közönség hajt minket előre, azért tudunk így fellépni a színpadra, mert van egy közönség, aki vár minket, és velünk tombol a bulin.

- Ha már a Road-ot szóbahoztad. A rockzenészek elfogadják az elektronikus elhajlókat?

- Az a tapasztalatom, hogy alapvetően igen. A régi hagyományos rockzene és a mi zenénk közt egyetlen kis különbség van, hogy mi többet nyitunk az új hangszerek felé. Ez azért érdekes, mert vannak olyan hangszereink, amiket mások nem használnak, de a mag az ugyanaz. Mi is a rockzenére építünk. Mi arra gyúrunk, hogy élőben is meg tudjuk csinálni, amit a stúdióban összerakunk. Ezt sokan lehetetlennek tartják, nekünk egy kihívás.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.