Városlista
2018. december 10, hétfő - Judit

Hírek

2018. December 06. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Elkészült Csornán a kerékpárút

Elkészült Csornán a kerékpárút

Projekt záró sajtóközlemény

Az Európai Unió 130,9 millió forintos támogatásából építettek kerékpárutat Csornán. A város déli részén végig húzódó, a városi vasútállomás és a település központjának összekötésére alkalmas egységes kerékpáros hálózat csatlakozik a már meglévő hálózathoz.

Az uniós támogatásnak köszönhetően az Erzsébet Királyné utcában egy szétválasztott egyirányú, irány helyes kerékpárutat alakítottak ki a meglévő járda mellé. A Köztársaság utcában egyoldalú, kétirányú, szétválasztott gyalogos- és kerékpárútként vezet az út a következő csatlakozási pontig. A nagy forgalmú Erzsébet Királyné utcában a lakóházak előtt a kerékpáros forgalom számára megfelelő útvonal került biztosításra a kisebb forgalmú szervizúton. Az út folytatása után a közterületi szélesség lecsökken, a szervizútnak vége szakad és visszaköt a gyűjtőút keleti oldali járda szakaszára, így mostantól a kerékpározást az Erzsébet Királyné utcában az új egyoldali kétirányú kerékpárúton lehet tovább folytatni az északi irányba elkerülve a gyűjtőúti forgalmat. (felső kép) Az Ifjúsági lakótelepen a meglévő forgalmi áramlásnak megfelelően kétoldali nyitott kerékpársáv létesült, míg az Arany János utcában szintén kétirányú, kétoldali nyitott kerékpársáv került kialakításra. Itt a megfelelő forgalomáramlás biztosítása érdekében az utca forgalmi rendjének megváltoztatására is szükség volt. A Mártírok terén a meglévő gyalogos és kerékpáros felület kibővítésével egy nagyobb terület került leburkolásra a kétirányú, egyoldali kerékpárút kiépítése érdekében, ami csatlakozik a már meglévő városi kerékpárhálózathoz. (alsó kép)

Csorna városában a fejlesztés eredményeként tehát újabb kerékpárutak létesültek, így hozzájárulva a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek javulásához.

Csorna Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a városi közösségi közlekedési formák megfelelő összekapcsolása a kerékpáros forgalommal, egy biztonságos és környezetbarát közlekedést biztosítson a településen élők számára, melynek eredménye egy kerékpáros-barát településkép kialakulása.


Ezek érdekelhetnek még

2018. December 10. 13:30, hétfő | Helyi

Vonattal ütközött egy autó Csornán a vasúti átjáróban

Az Andrássy utcai vasúti átjáróban történt a baleset, amelynek egy sérültje van.

2018. December 10. 10:00, hétfő | Helyi

Hol lesz áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt kapcsolják ki az áramot.

2018. December 10. 07:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2018. December 09. 10:00, vasárnap | Helyi

MagyarBrands: Kiváló Üzleti Márka a Szuperinfó!

A MagyarBrands díj elnyerése kiemelkedő érdem, és ezért jelent minden márka számára egyszerre erkölcsi és üzleti értéket.