Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 05. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Halálos vonatbaleset és földrengés is volt a megyében múlt héten

Halálos vonatbaleset és földrengés is volt a megyében múlt héten

Az 5. hétan történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenkét ember sérült meg.

Autóbusszal ütközött egy személyautó hétfő délután Győrben, a Vas Gereben utcában. A gépkocsi vezetőjét a győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a jármű roncsai közül, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A buszon hatan utaztak, közülük senki nem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó hétfő délután a 83-as főút 70-es kilométerénél, az M1-es autópálya felhajtó közelében, Győr térségében. A győri hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat. Az oltást nehezítette, hogy a gépkocsi üzemanyagtankja kilyukadt és a benzin kifolyt. Az autóban csak a sofőr utazott, aki időben el tudta hagyni a járművet, így nem sérült meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd délelőtt egy családi házban Darnózselin, az Ady Endre utcában. A házban egy vegyes tüzelésű kazán működése közben figyelmeztetett az érzékelő a veszélyre. A mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók, valamint a gázszolgáltató szakemberének mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A kazán a felülvizsgálatáig nem használható, azonban a fűtés a házban más módon is megoldott. Az eset során nem sérült meg senki.

Elgázolt egy embert a Budapest és Bécs között közlekedő eurocity vonat szerda kora este Károlyháza és Lébény között. A vonaton százharmincan utaztak, őket a lébényi hivatásos tűzoltók segítették át egy másik szerelvényre. Az elgázolt ember a helyszínen életét vesztette. A vasúti közlekedés mintegy három órával a baleset után indult meg az egyik pályatesten.

Három személyautó ütközött csütörtök kora este az 1-es számú főút 129-es kilométerénél, Abda térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az útkezelő is a helyszínre érkezett, mert nagy mennyiségű törmelék került az úttestre. A balesetben egy ember súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Letért az úttestről és érintőlegesen egy busszal ütközött, majd az árokba csapódott egy személyautó péntek este Héderváron, a Fő úton. A buszon nyolc ember utazott. A balesetben nem sérült meg senki. A lébényi hivatásos tűzoltók, valamint az ásványrárói és hédervári önkéntes tűzoltó egyesület tagjai végezték a műszaki mentést, mely során mindkét járművet áramtalanították.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint 2024. február 3-án 6 órakor 2,2 magnitúdójú földrengés keletkezett Magyarországon, Jánossomorja térségében. A lakosság az epicentrum közelében érezhette a rengést, károkról azonban nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Használaton kívüli villanyoszlopnak ütközött és kidöntötte azt egy személyautó szombat éjjel Sopronban, az Ipar körúton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autóban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy fából készült ól vasárnap délután Nagybajcson, a Dunasor utcában. A győri hivatásos tűzoltók és a győrszentiváni önkéntes tűzoltó egyesület tagjai egy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki, a lángok nem terjedtek át másra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.