Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 05. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Hogy jut el a víz a vízcsapokba?

Hogy jut el a víz a vízcsapokba?

Barátság nap a csornai iskolákban nyereményekkel.

- A lenti képen látható öt kisgyerek egész biztosan nyert a csornai Barátság Napon, de úgy érzem, minden iskolás, a pedagógusok sőt a bemutatókat szervező felnőttek, vízművesek, rendőrök, tűzoltók és civil szervezetek képviselői is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak – idézi fel a példamutatóan szervezett és kitűnően sikerült délutánt Bertha Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetője.

- A térség viziközmű szolgáltatójaként kiemelt szerepet szánunk az ifjúság környezettudatos nevelésének, hiszen Ők a közeljövő ügyfelei. Nem mindegy mit gondolnak rólunk, többségük talán először találkozik vízműves szakemberekkel– mondta az üzemmérnökség vezető, hozzátéve, hogy „öröm elmondani és bemutatni az apróságoknak, hogyan jut el a víz a vízcsapokba és hogyan folyik el a szennyvíz”

Több száz kisdiák ismerkedhetett a mikroszkópos-, terepasztalos-, tűzoltó- , rendőrségi-, harcművészeti- ügyességi- bemutatókkal. A Pannon-Víz standján fémkulacsokat és állatkerti belépőket nyerhettek a gyerekek. A rendezvényt a Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint az Arany János Iskola pedagógusai szervezték. Az iskola és a Pannon- Víz Zrt. rövidesen közös megállapodást készít elő, teret adva a további sikeres együttműködésnek.

A Barátság Nap egyik meglepetése volt, hogy öten állatkerti belépőt nyertek azon tanulók közül, akik kék ruhát viseltek és közös fényképen szerepelnek a Pannon-Víz kabala figurájával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!