Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 09. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan mentheti meg a kávé fogait?

Hogyan mentheti meg a kávé fogait?

A kávéról legtöbbször az a hír járja, hogy sárgítja a fogakat, egy új tanulmány szerint azonban jótékony hatásai is vannak a mosolyra nézve. A Boston Egyetem kutatása ugyanis azt sugallja, hogy a kávé megvéd a fogínybetegségektől, valamint az íny és az állkapocs gyulladásától - számol be az eredményekről a Fox News.

Miután harminc éven keresztül tanulmányozták ezer ember kávézási szokásait, megállapították, hogy azoknak, akik napi egy vagy akár több csésze kávét is megittak, kevesebb volt a károsodott fogaik száma, mint azoknak, akik nem hódoltak ennek az élvezetnek.

A kutatók úgy vélik, az eredményeket a kávéban található jótékony hatású antioxidáns magyarázhatja meg, ami csillapíthatja, de akár meg is gátolhatja a szervezetben lévő gyulladásos folyamatok kialakulását, amelyek károsíthatják a fogakat és az ínyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.