Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Július 09. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Indul a NAV nyári ellenőrzéssorozata

Indul a NAV nyári ellenőrzéssorozata

Elindul a nyári, országos ellenőrzéssorozat


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal júliusban indítja nyári, országos ellenőrzéssorozatát. A NAV kiemelt figyelmet fordít a strandokra, a nagyobb rendezvényekre és fesztiválokra, valamint a piacokon és időszakos kitelepüléseken árusítókra. Cél a visszaélések kiszűrése, a fekete foglalkoztatás, az illegális árusítás és a bevételek eltitkolásának feltárása. A fokozott nyári ellenőrzés augusztus végéig tart.

Idén nyáron is a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az árucikkek eredetét, a jövedéki termékek forgalmazását, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a revizorok és a pénzügyőrök. Az adóellenőrök a próbavásárlás mellett esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végeznek.

Az ellenőrök megjelennek majd a vendéglátóhelyeken, strandokon, fesztiválokon és rendezvényeken, ellenőrzik a sportszolgáltatókat, a rendezvényszervezőket, zenészeket és fotósokat, de idén is számíthatnak ellenőrzésre a taxisok, a zöldség- és gyümölcskereskedők, a lángos-, palacsinta- és fagylaltárusok is.

Tavaly nyáron a Nyugat-dunántúli régió valamennyi nagyobb településén megjelentek az adóellenőrök, sokszor a társhatóságokkal együtt, és több mint félezer esetben ellenőrizték a szabályok betartását. A vizsgálatok 24 százalékában állapítottak meg valamilyen hiányosságot, a kiszabott mulasztási bírság összege meghaladta a 76 millió forintot.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a nagyobb rendezvényekhez kapcsolódó akciók és a munkaidőn túli ellenőrzések több hiányosságot tárnak fel, illetve a szezonális termékeket árusítók gyakrabban vétenek hibát.

A rendszeres és akciószerű ellenőrzések fő célja továbbra is a közteherviselés szélesítése, a szándékos adóelkerülés feltárása, ezáltal az alkalmazottak, a vásárlók és a tisztességes adózók védelme, az önkéntes jogkövetés elősegítése.

Címkék: ellenőrzés, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.