Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Július 29. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: Noll Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában

Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában

Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában, az elmúlt 24 órában több mint százan fertőződtek meg koronavírussal.

Míg vasárnapról hétfőre 86, addig az elmúlt 24 órában 119 új esetet diagnosztizáltak, a legtöbben Bécsben (36 fő) és Felső-Ausztriában (30 fő) fertőződtek meg.

A felső-ausztriai Salzkammergutban, a Wolfgang-tónál kialakult fertőzési gócpontban 62-re nőtt azoknak a száma, akiknek pozitív a koronavírus-tesztje. Az első osztályú Rapid Wien labdarúgó-csapat egyik játékosa is megfertőződött koronavírussal.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kedden Bécsben bejelentette, hogy felülvizsgálják és a tervek szerint módosítják a járványügyi törvényt Ausztriában

Hat hónapja "szükségállapot" van - jelentette ki Anschober. Kifejtette: a koronavírus-járvány kezdete óta számos jogi lépéssel, illetve eszközzel igyekeztek meggátolni a járvány terjedését, ezzel együtt ugyanakkor jogi reformokra is szükség van.

Ezért a tervek szerint hamarosan átdolgozzák az 1913-ban elfogadott, a tömegméretű járványról szóló törvényt. Az alkotmánybíróság ugyanis nemrég kifogásolta, hogy a törvény megfogalmazása néhány helyen nem egyértelmű - tette hozzá.

A miniszter elképzelése szerint szervezeti átalakítások is lesznek, így bővítik a minisztérium jogi osztályát. Anschober leszögezte: a jövőben csak olyan jogi szabályozásra tesznek javaslatot, amelyet előzetesen a szakértők is jóváhagytak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez