Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 09. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Kérdőív Csorna fejlődéséről

Kérdőív Csorna fejlődéséről

Félig tele van a pohár, vagy félig üres? Válaszoljon Ön is!

Június 9-én új önkormányzati képviselő-testületeket és polgármestereket választunk az egész országban. Csornán és Kapuváron a választóknak új módszerrel kell megismerkedniük. A népesség csökkenése miatt (mindkét városban 10.000 fő alá csökkent a lakosság létszáma) már nem egyéni választókerületi képviselőkre szavaznak a választók, hanem az egyik szavazólapon egy listából 8 kéviselőt kell kiválasztanunk, akikre rábízzuk a városunkat a következő öt évre. A polgármestert a korábbiakhoz hasonlóan a polgármester jelölteket tartalmazó szavazólapon választjuk meg.

Csornán a független jelöltek kíváncsiak a városlakók véleményére, ezért egy kérdőíven várják a csornaiak véleményét a város fejlődéséről. Ahogy az online kérdőív bevezetőjében fogalmaztak:Mi - pártoktól független civilek - szeretnénk felmérni azokat az erősségeket és gyengeségeket, amelyek Csornán mutatkoznak és így vagy úgy a mindennapi életünket befolyásolják.

Gyakran vonakodunk a valósággal szembe nézni, nem szeretjük azokat a dolgokat látni, ami kényelmetlen nekünk, érthetően csak az élet napos oldalát szeretjük látni. Félig tele van a pohár, vagy félig üres? Nem rossz ember az aki félig telinek látja, és az sem rossz ember aki félig üresnek találja. Az a különbség talán, hogy aki félig üresnek látja, az felteszi a kérdést, ki lenne az, aki a poharat megtöltené még jobban, ha már ott van a kezében a kancsó elegendő vízzel?
Nagyon bízunk benne, hogy a tanult szakmai ismereteink (és a megfelelő területfejlesztési módszertan) alapján a mostani kérdőív segítségével tudunk hasznos dolgokat tenni a településért - már amennyiben sikerül elnyerni a bizalmukat a júniusi önkormányzati választásokon.

Köszönjük előre is, amennyiben megtisztelnek a kérdőív kitöltésével:
kérjük legyen segítségünkre, hogy a város közügyeit megfelelő szakmai szempontok alapján, több szemszögből is elemezhessük.
(A kitöltés természetesen név nélküli és személyes adatokat sem igényel. Rossz válasz sincs: mindenki véleményére számítunk - nem csak a pozitív dolgokra vagyunk kíváncsiak. A negatív vélemény is fontos, főleg ha több embernél is felmerül.)

A kérdőív a linkre kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 19. 19:00, vasárnap | Helyi

Állítsuk meg az akkumulátorgyárak szennyezését!

Petíció

2024. Május 19. 16:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Jánossomorja vasútvonalon

Felhívás

2024. Május 19. 13:00, vasárnap | Helyi

Ha szeretsz, miért nem szeretsz?

Irodalmi, pszichológiai est Csornán.