Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 19. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófvédelmi Igazgatóság

Kigyulladt, ütközött, felborult, villanyvezetékre dőlt - eseménydús hét a tűzoltóknál

Kigyulladt, ütközött, felborult, villanyvezetékre dőlt - eseménydús hét a tűzoltóknál

A 7. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizennégy ember sérült meg, egy ember pedig életét veszítette.

Árokba hajtott, fának ütközött majd a szántóföldön fejtetőn állt meg egy személyautó hétfő reggel Győrben, a Hűtőház utcában. A győri hivatásos tűzoltók kerekeire állították az autót, majd áramtalanították. A kocsiban csak a sofőr utazott, őt könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Két személyautó ütközött hétfő reggel Győrújbaráton, a Veres Péter utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A járművekben összesen öten utaztak, őket megfigyelésre kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom félpályán haladt az érintett útszakaszon.

Két kisteherautó ütközött kedden délelőtt a 82-es főúton, Pannonhalma és Écs között. Az egyik jármű az ütközés következtében az út szélén, a másik pedig az úton állt meg, ezért forgalmi akadály alakult ki. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót. Mindkét járműben 1-1 ember utazott, az egyik sofőrt könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Kigyulladt a villanyóraszekrény egy családi házban kedden kora délután Écsen, a Táncsics Mihály utcában. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók porral oltóval megfékezték a tüzet, amely nem terjedt át másra. A ház megtelt füsttel, amelyet az egység eltávolított. Az eset során nem sérült meg senki.

Villanyvezetékre dőlt egy tíz méter magas fa szerda délután Újkéren, a Makkoshetyei utcában. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók létraszerről motoros láncfűrésszel eltávolították a kidőlt fát. A helyszíntől körülbelül ötven méterre egy másik fa is villanyvezetékre dőlt, amelyet szintén feldaraboltak az egységek, ezzel megszüntették a veszélyt.

Kigyulladt egy ponyvás kamion vontatmánya csütörtökön az m15-ös autóúton, egy szervizúton, a rajkai határátkelő közelében. A vontatmány és rajta két, autógumikkal és egyéb alkatrészekkel megrakott kisteherautó égett, továbbá akkumulátorcsomagot is érintett a tűz. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd biztonságos távolságra vontatták a pótkocsit és a győri tűzoltódaruval lepakolták a rakományt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat e-oltólándzsával lehűtötte az akkumulátorcsomagot, majd homokzsákkal körberakták és elárasztották vízzel. Az M15-ös autóúton zavartalanul haladt a forgalom a beavatkozás ideje alatt. Az eset során nem sérült meg senki.

Az autópálya-kezelő ütközéselnyelőjébe hajtott egy kisteherautó, majd ebbe hátulról belerohant egy kisbusz péntek délelőtt, az M1-es autópálya 151-es kilométerénél, Károlyháza térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki egy embert a kisbusz roncsai közül, de az élelét már nem lehetett megmenteni. A műszaki mentés ideje alatt az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták.

Három kamion ütközött péntek kora délután az M1-es autópálya 137-es kilométerénél, Mosonszentmiklós közelében, a határ felé vezető oldalon. Az ütközés következtében az egyik kamion fülkéje leszakadt és kigyulladt a motor. A lébényi és a csornai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd az autópálya-kezelővel közösen felitatták a kifolyt üzemanyagot és megtisztították a szétszóródott törmelékektől az úttestet. Az eset során egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Kemencére kötött kéményben lerakódott korom égett szombat este egy családi háznál Győrújbaráton, az István utcában. Mire a győri hivatásos tűzoltók kiérkeztek a tulajdonos eltávolította az éghető anyagot a kemencéből. A tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították a koromlerakódást és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy szakemberrel vizsgáltassa meg az égéstermék-elvezetőt. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület, egy fatároló és a hozzáépített garázs vasárnap dél körül Abdán, a Zöldmező utcában. A győri hivatásos és az abdai, valamint a börcsi önkéntes tűzoltók körülhatárolták, majd eloltották a lángokat, ezután kézi erővel megbontották az épületeket további izzó részeket keresve. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.