Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 23. 07:09, szerda | Külföld
Forrás: mno / MTI

Lincshangulat Olaszországban, a maffia is a merénylőt keresi

Lincshangulat Olaszországban, a maffia is a merénylőt keresi

A hatóságok hírzárlata miatt az olasz sajtó egyelőre találgatja a szombat reggel Brindisiben történt pokolgépes merénylet elkövetőjének azonosságát. A belügyminiszter szerint fordulat várható.

A délolasz Brindisi iskoláinak diákjai kedd reggel szolidaritási menetet tartottak a hétfőn temetett Melissa szakközépiskolájánál. „Melissa egy volt közülünk”, „Halált a gyilkosra!” – szóltak a tizenévesek transzparensei. A helyi tudósítások szerint egész Puglia tartományban kézzel tapintható a feszültség: a lakosság a tettes vagy tettesek gyors elfogását várja a hatóságoktól. A sajtóban közölt fénykép, melyen egy utcai videokamera által rögzített férfi látható, valóságos „vadászatot” indított el. Számos bejelentés érkezett a fotóhoz hasonlító férfiról. A rendőrségre bekísért, majd szabadon engedett személyeket a Brindisi kapitánysága előtt gyülekező tömeg többször meg akarta lincselni.

A Corriere della Sera napilap értesülése szerint a szervezett bűnözés is a tettest keresi. Személyesen Raffaele Brandi, a Sacra Corona Unita pugliai bűnszervezet vezére üzente meg az ügyészeknek, hogy ő is nyomoz. Az alig nyilatkozó hatóságok miatt az olasz újságok is egymással versenyezve kutatják a gyilkost. Piero Grasso maffiaellenes államügyész szerint nem volt helyes közölni a videofelvételt.

Anna Maria Cancellieri belügyminiszter képviselőházi beszámolójában megerősítette, hogy a hatóságok szerint a videofelvételen látható férfi az elkövető. „Semmilyen lehetőséget nem zárunk ki, azt sem, hogy maffiamerényletről van szó. Egyelőre nem tudjuk, ki és miért követte el, de terrortámadás történt” – hangoztatta a miniszter hozzátéve, hogy „eredmény már a következő órákban megszülethet”. Cancellieri elmondta, hogy az olasz rendőrség terrorizmus- és maffiaellenes egységeinek kétszáz embere dolgozik az ügyön Brindisiben, és átfésülik a tartomány egészét.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez