Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Április 10. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Meghalt Polyák József karate mester

Meghalt Polyák József karate mester

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Polyák József karate mester, aki több harcművészet és a kaszkadőrség alapjait is elsőként mutatta be Magyarországon - tudatta a Magyar Karate Szakszövetség szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy Polyák József rendületlenül dolgozott a keleti harcművészetek oktatásán és népszerűsítésén, számos stílusban szerzett mesterfokozatot. Munkásságával jelentős szerepet töltött be a harci művészetek magyarországi népszerűsítésében és megalakításában.

Hozzátették: 1994-ben alapító tagja volt a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének. Speciális feladatokat ellátó rendvédelmi szerveknél volt kiképző, egyebek mellett a köztársasági őrezrednél és más kommandós egységeknél.

Személyi testőre volt többek között II. János Pál Pápának, és több hazai állami vezető mellett nemzetközi hírességek - Aristotle Onassis, Liz Taylor, Richard Burton és Habsburg Ottó - testőreként is dolgozott.

Megkapta 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, és 2014-ben az emberi erőforrások minisztere Eszterházy Miksa-díjat adományozott neki a sport népszerűsítésében nyújtott teljesítményéért.

Ezeken kívül számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült a harci művészetek területén és a testőrködés során végzett kiemelkedő tevékenységéért - írta a szövetség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során