Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Január 07. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Melegrekordok dőltek meg szombaton

Melegrekordok dőltek meg szombaton

Megdőlt az országos napi melegrekord szombaton, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek. Kaposváron hajnalban is rekord meleg volt, a leghidegebb órákban is csaknem 10 fok volt.

Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére elmondta: mostanáig az ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet 16,7 fok volt, amelyet 1975-ben Sopron (Kuruc-domb) állomáson rögzítettek. Most több helyen is mértek 17 fok körüli hőmérsékletet. A legmagasabb hőmérsékletet 17,4 fokot a Somogy megyei Babócsán rögzítették. A budapesti napi melegrekord viszont továbbra is 13,7 fok maradt, mert ennél most nem volt melegebb a fővárosban.

Szombatra virradóra a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt. Ezen a napon eddig 1988-ban Nagykanizsán volt a legenyhébb éjszaka, akkor 8,3 fokot mutattak a hőmérők. Szombatra virradó reggelen viszont több helyen is meghaladta a minimum-hőmérséklet a 8 fokot. Kaposváron csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással továbbra is enyhe levegő éri el a Kárpát-medence térségét, így az ország nagy részén folytatódik a tavaszias idő.

Az előrejelzés szerint vasárnap az ország északi részén túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő ígérkezik, másutt a ködfoltok feloszlása után több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Legfeljebb a ködös részeken fordulhat elő szitálás. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben általában 9-15, de a tartósan borult, párás tájakon csak 5-8 fokig melegszik a levegő.

Fotón: Virágzó hóvirágok egy győri családi ház kertjében január 6-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során