Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Január 14. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Mezőgépészekre és esküvőszervezőkre mindig szükség lesz

Mezőgépészekre és esküvőszervezőkre mindig szükség lesz

Új műhelycsarnokot avatott Csornán az Axiál

Tegnap több száz vendéggel, környékbeli mezőgazdasági vállaklozóval együtt ünnepelte az Axiál Kft fennállásának 25. évfordulóját és 750 négyzetméteres modern műhelycsarnokának felavatását.

Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke gratulált elsőként a tulajdonosoknak és a dolgozóknak. Köszöntőjében a magyar agrárium egyik meghatározó cégének nevezte az Axiál Kft-t. Az Axiál az innovációban és a szakemberképzésben is legalább olyan jelentős cég, mint a gép értékesítésben és szervizben.

Dr Bónáné Dr Németh Katalin megköszönte az Axiál 20 éves csornai működését, és azt, hogy a mostani fejlesztéssel is megalapozták a hosszú távú működésüket a városban.

Cornelia Horsch, az Axiál németországi partnere bemutatta cégük működését és termékeiket. Kiemelte, hogy ők az Axiál-hoz hasonlóan kis családi vállalkozásból nőttek ki, és váltak jelentős gépgyártó vállalkozássá. Megköszönte, hogy termékeik magyarországi értékesítésben az Axiál csornai telephelye érte el a legjobb eredményt. Szakterületük a vetéstechnika, a talajmegmunkálás és a növényvédelem.

Harsányi Zsolt, az Axiál tulajdonosa felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a mezőgazdasági gépek területén is óriási a technológiai fejlődés. A mai gépek nem csak fizikai erőben, hanem tudásban, számítógép által vezérelt okos megoldásokban is rohamos fejlődést mutatnak. Ezt követniük kell nem csak a gazdálkodóknak és a gépeket használóknak, hanem az értékesítésnek és a szerviznek is. Ezért építették a XXI. század körülményeinek mindenben megfelelő műhelycsarnokot Csornán. Ehhez azonban szakemberek, mérnökök, technikusok és szakmunkások is kellenek. Ezért vesz részt az Axiál tudatosan a közép- és felsőfokú szakképzésben is.
Megköszönte a tervezők, a kivitelezők és az Axiál csapat gondos munkáját, aminek köszönhető, hogy 5 hónap alatt, kiváló minőségben készült el a létesítmény.

A bajai központú Axiál elsők közt hozta létre csornai telephelyét 1995-ben, ami azóta folyamatosan fejlődik. Megköszönte és elismerte a csornai munkavállalók eredményeit, és a vendégek előtt búcsúztatta Horváth Balázst, a csornai telephely egyik vezetőjét, aki csaknem 20 éves munkaviszony után válik meg a cégtől, hogy családi vállalkozásukban dolgozzon tovább.
- Mezőgépészekre és esküvőszervezőkre mindig szükség lesz. – ezekkel a szavakkal hívta a fiatalokat a szakterületre és a céghez dolgozni. Itt hosszú távon megtalálhatják a számításaikat.

Gőgös Zoltán egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési államtitkár, országgyűlési képviselő portálunknak úgy nyilatkozott, hogy nagyon fontos az Axiál tevékenysége a magyar mezőgazdaságnak. Nem csak azért, mert a legmodernebb technikát is árulják és szervizelik, hanem mert mindig hozzá tudnak tenni saját új, innovatív megoldásokat. A cég 18 magyarországi telephelyén 700 főt foglalkoztat, és a magyar agrárgazdaság egyik meghatározó szereplője.
- Azért is öröm számomra egy ilyen rendezvényen részt venni, mert ez kilépést jelent, ha rövid időre is a politikai taposómalomból, és újra a szakmámmal foglalkozhatok, karban tarthatom az agyamat.- mondta Gőgös Zoltán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!