Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 02. 09:14, szombat | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetség

Mi lesz veled Nyugat-Magyarországi Egyetem?

Mi lesz veled Nyugat-Magyarországi Egyetem?

Csalódottak vagyunk és dühösek- fogalmazott közleményében Kránitz László.

Jelentős veszteségeket szenvedett a Nyugat-Magyarországi Egyetem. Január 1-től az ELTE része lesz a szombathelyi egyetem, jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár Szombathelyen, az egyetem mai laborátadó ünnepségén. Az óvári mezőgazdász kar és a győri tanítóképző kar pedig a győri egyetemhez került át. A soproni egyetem tegnapi tanévzáróján Dr Faragó Sándor rektor úgy fogalmazott, hogy csalódottak a karok elveszítése miatt, de ebben a helyzetben is a jövőt építik. Kránitz László, a Magyar Szocialista Párt megyei elnöke sajtóközleményt adott ki ma, amiben reagált a Nyugat-Magyarországi Egyetemet érintő döntésekre.

A diplomaosztó hatalmas ünnep a tanulmányaikat befejező diákoknak és a kibocsátó egyetemeknek is. A jól elvégzett közös munka örömünnepe. Sopronban, az ország egyik legrégebbi egyetemén ebbe az örömbe keserű üröm vegyült. Az ünnep pillanataiban sem tudta leplezni csalódottságát Dr. Faragó Sándor rektor, aki tanévzáró köszöntőjében arról beszélt, hogy nagy reményeket fűztek az állam által kinevezett kancellárok működéséhez, de csalódniuk kellett. Számukra a valóság karok elveszítését, folyamatos anyagi bizonytalanságot hozott. Ők még ebben a helyzetben is a jövőt építik, amiért megérdemlik a tiszteletünket.

Mit érdemelnek azonban azok a kormánypárti politikusok, akik ölbe tett kézzel nézték és asszisztálták végig a Nyugat-Magyarországi Egyetem szétverését? A szocialista kormányok alatt évekig tartó aprólékos, körültekintő munkával, az egyetem vezetésének víziója, szervező és tudományos munkája eredményeképpen létrejött a több korábbi felsőoktatási intézményt integráló nagy Nyugat-Magyarországi Egyetem. Ennek most vége. Győr és Szombathely nyert, Sopron hatalmas veszteséget szenvedett. Már korábban is figyelmeztettünk az egyetem súlyos, fizetésképtelenség határát súroló anyagi nehézségeire. Kormánypárti politikusok csak tagadtak, sőt, minket vádoltak szokás szerint. Ez lett a vége. Az egyetem a túlélésért küzd. Súlyos személyes felelőssége van ebben Fodor Tamás polgármesternek, és a mindenható szerepében máskor szívesen tetszelgő soproni országgyűlési képviselőknek. A több évszázados egyetemi hagyományaikra oly büszke soproniakkal együtt ezt nem felejtjük, és nem bocsátjuk meg nekik.

Kránitz László megyei eln

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?