Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Január 06. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: saját

Miért bukjuk el az újévi fogadalmakat?

Miért bukjuk el az újévi fogadalmakat?

Az újévi fogadalmak nagy részét nem tudjuk tartani, január közepe felé elveszítjük a lendületet és feladjuk. Ha hiszi, ha nem van rá magyarázat!

Az újévi fogadalmak nagy része január 15-ig tart. Miért adjuk fel? Miért nem vagyunk képesek megtartani ? És miért bántjuk magunkat még azért is, hogy ezt sem tudtuk megtenni? A válasz sokkal egyszerűbb, mint azt gondolná. Azért, mert olyan fogadalmat teszünk, ami eleve halálra van ítélve! Az újév csak egy apropó, egy ürügy a fogadalomra! Hiszen, ha a fogyókúra volt a célkitűzés, akkor azzal nem kellett volna várni január 1-ig. Bármikor elkezdhettük volna, már szeptemberben vagy novemberben. Vagy elég lett volna, ha kevesebbet eszünk az ünnepek alatt. Tele gyomorral, a punnyadós napok után könnyen kicsúszik a szánkon egy meggondolatlan mondat, hogy az újévben másképp lesz.

Ha az volt a fogadalom, hogy az újévben majd eljár kondizni, többet mozog... felejtse el! Semmi nem fog változni! Lehet, hogy kétszer elmegy a lelke megnyugtatására, de a harmadik alkalomnál már legalább öt kifogása lesz, hogy miért nem.

Egészen egyszerűen rossz fogadalmakat teszünk. Olyan dolgokat várunk el magunktól, amik nem reálisak. Ez azért káros, mert egy rossz fogadalom után még lelkiismeret furdalásunk is van, bántjuk magunkat, hogy nem vagyunk képesek véghezvinni, amit elterveztünk.

Akkor mégis hogyan tudunk változtatni az életünkön?
Így:
Legyen annyi önismeretünk, hogy csak olyan célokat tűzünk ki, amiket képesek vagyunk betartani! Lássuk be, irreális feladat 1 hét alatt 10 kg-ot fogyni és azt meg is tartani.

Inkább kisebb lépéseket tegyünk a változásért, ne egyszerre forgassuk fel az egész életünk! Haladjunk apránként, de tudatosan a vágyott cél felé.

Ne tegyünk szemrehányást magunknak, ha megtorpanunk. Adjunk időt magunknak megélni a változást. Gondoljuk végig, hogy miért torpantunk meg. Aztán folytassuk tovább, ha fontos a cél.

Szakaszoljuk a célig ránk váró utat, osszuk be kisebb etapokra és jutalmazzuk meg magunkat, ha elértünk már valameddig. Maradva a fogyókúrás témánál, ha leadtunk 2 kg-ot, akkor menjünk el moziba vagy lepjük meg magunkat egy szép színes sállal vagy egy régóta vágyott könyvvel.

A kitűzött cél eléréséhez vegyünk fel új szokásokat. A legújabb irányzat szerint, amit teszünk, az határoz meg bennünket. A szokásaink alakíthatók, az új szokások tanulhatók. Oké! Ha a fogyás a cél, akkor legyen az, hogy este 6 óra után már nem eszik. Ha mégis vágyat érez a evésre, akkor csináljon mást helyette, pl. igyon meg egy csésze nyugtató gyógynövényteát, menjen el sétálni, hívjon fel valakit, aki fontos, nézzen meg egy filmet, stb.

Egy megnyugtató állítás a végére: kutatások szerint új tevékenységeink szokássá válnak, ha legalább 30 napig kitartóan végezzük őket.

Íme a megoldás: reális cél és kitartás!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás