Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 18. 13:56, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Minden tüsszentésére kificamodik a válla

Minden tüsszentésére kificamodik a válla

Minden tüsszentésére kificamodik egy 20 éves brit nő válla, és minden alkalommal mehet a kórházba, hogy helyrerakják.

Lauren Harry a Walesben élő nő neve, eddig a napi rekordja húsz vállficam volt, és még csak nem is nátha idején. Elég ugyanis egy köhintés, egy botlás, vagy vezetés közben egy fekvő rendőr miatt zökkenés, hogy a nő válla kiugorjon. A múlt hét egész jól telt: csak négyszer "tüsszentette ki" a vállát, és ennyiszer kellett orvoshoz mennie, hogy helyre tegyék.
Harrynek az orvosok szerint Ehlers-Danlos kórja van, olyan genetikai eredetű betegsége, amely miatt túl gyenge a kollagénje, az a fehérje, amely az izmok, ízületek, inak, porcok, szalagok és csontozat természetes összetevője és összetartója.
Harrynél 11 évesen jelentkeztek a kór tünetei: fájlalta lábait, de azt mondták neki, hogy ez csak a növés miatt van. 15 esztendősen azután elesett, megsérült a válla, az ízületei azóta rakoncátlankodnak. Nemcsak a vállainak, hanem térdeinek, ujjainak ízületei is rendkívül könnyen kificamodnak. Szinte állandó fájdalmai ellenére nem nyilváníttatta magát rokkantnak, normális életet akar élni. Egy gyorsétteremben kapott munkát.
"Ha dolgozom, nem törődöm a fájdalommal, ugyanúgy teszem a dolgom. A többiek miattam nem mehetnek betegszabadságra, mert azt mondják nekik, hogy nézd Laurent, neki sokkal nehezebb, mégis csinálja!" - mondta mosolyogva a brit Metro újságnak hozzátéve, hogy emiatt nem neheztel rá egy kollégája sem, és igen jól bánnak vele, még széket is kerítenek alá, ha végképp nem bír már állni.
"Igazából csak az autós ablaknál tudok dolgozni, felvenni a rendeléseket és elvenni a pénzt, mert allergiám is van, nem bírom a mogyorót és a szezámmagot."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.