Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Augusztus 12. 18:27, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Mire költik azt a hatmilliót?

Mire költik azt a hatmilliót?

Most nem dugó, hanem buli készül Csorna belvárosában.

Az már a csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén is kiderült, hogy szeptember 12-én városi ünnepséget szerveznek az M86-os elkerülő és a Csorna-Kóny M85-ös gyorsforgalmi átadása alkalmából. A testületi ülésen az önkormányzati tisztségviselők érthetetlen módon titkolóztak, bár már akkor kiderült, hogy egyes kiválasztott képviselők sokkal jobban informáltak, mint társaik. A testületi ülésen csak annyit tudtunk meg, hogy mit is ünnepel a város, és hogy az ünnepségre 6 millió forintot terveznek elkölteni. A pontos helyszín, a tervezett vagy szerződött fellépők személye körül fura titok lengett. Érdemi információkat azóta sem osztottak meg a város lakosságával, így aztán július 30 óta megy a találgatás: Mire költik azt a hatmilliót? A találgatás mellett egyre indulatosabb vélemények is megjelennek közösségi portálokon. A vélemények két véglet között mozognak. Van, aki szerint igenis nagy ünnep az út átadása, amit méltó módon meg is kell ünnepelni. Nem kevesen vannak, akik szerint semmi szükség a rongyrázásra, azt a hatmilliót például a város járdáinak és útjainak járhatóvá tételére kellene fordítani. Talán megfelelő tájékoztatással ezeket a vitákat meg lehetett volna előzni.

Bár a rendezvényről hivatalos tájékoztatást azóta sem adtak ki, néhány dolog már tudható. Az önkormányzat pályázatot írt ki vendéglátó vállalkozások részére erre a napra. A kiírásból kiderül, hogy a két körforgalom közt tervezik lezárni a főutat, nagyszínpadot építenek az útra, és 12 vendéglátó vállalkozásnak terveznek helyet biztosítani.

Vagy már nem titok a titok, vagy nem mindenkinek szóltak, hogy még titok, de a Kowalsky meg a Vega együttes facebook oldalán már a zenekar koncertjeinek sorában ott olvasható a csornai fellépés szeptember 12-én, helyszín a városközpont.

Egyelőre ennyit tudunk hivatalos tájékoztatás nélkül. A városi útünnep szervezése vagy erős hozzá nem értéssel, vagy ravasz gerilla marketinggel történik. Majd meglátjuk. Mindenesetre ha már nagy rendezvény lesz Csornán, akkor legalább legyen jó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.