Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 01. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Módosították a testületi ülésről szóló tájékoztatót

Módosították a testületi ülésről szóló tájékoztatót

A csornai képviselőtestület hétfői döntései.

Első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2012. évi I-III. negyedévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, valamint jóváhagyta az önkormányzat 2013. évi költségvetési koncepcióját. Az előzetes számítások szerint 2013. évben az önkormányzatnak kb. 635 millió Ft-tal kevesebb bevétele származik a normatív állami támogatásokból, így a 2013. évben különösen szigorú költségvetési tervezés áll az önkormányzat előtt. A jövő évi gazdálkodás során alapvető cél az önkormányzat kötelező feladatai finanszírozhatóságának fenntartása és az önkormányzat fizetőképességének megőrzése.

Második napirendi pontban módosította a képviselő-testület az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (II. 27.) önkormányzati rendeletét. A módosítást költségvetési támogatások változása, intézményi pótelőirányzatok biztosítása, előirányzatok átcsoportosítása, valamint testületi döntések beépítése tette szükségessé. Az önkormányzat kiadásainak módosított előirányzata 3.552.106 Ft, bevételi előirányzat 3.460.798 Ft, hiánya 91.308.000 Ft.

Harmadik napirendi pontban módosította a képviselő-testület a magánszemélyek kommunális adójáról szóló 23/2004. (IV. 26.) önkormányzati rendeletét. A módosítás csak a lakás és a lakáscélú adótárgyakat érintette, ezek esetében az adó évi mértéke lakásonként és lakásbérleti jogonként 7.000,- Ft, a 2007. január 1. óta hatályos 4.000,- Ft helyett. Az önkormányzat a módosítással 12 millió Ft-tal tudja növelni bevételeit, úgy hogy az adómérték a megyei átlagot éri el.

Negyedik napirendi pontban jóváhagyta a testület a Csornai Muzeális Kiállítóhely fenntartói jogának átvételével kapcsolatos intézkedéseket. 2013. január 1-től azok a muzeális intézmények, amelyek megyei múzeumi szervezetek tagintézményeként működtek a települési önkormányzatok tulajdonába kerülnek. A Muzeális Kiállítóhely a Városi Művelődési Központ és Könyvtár keretein belül működik tovább. A testület jóváhagyta a Csornai Muzeális Kiállítóhely fenntartói jogának, illetve kötelezettségeinek átadás-átvételére vonatkozó megállapodást, módosította a Művelődési Központ és Könyvtár elnevezésű költségvetési szerv alapító okiratát, valamint jóváhagyta a Csornai Premontrei Prépostsággal kötendő helyiséghasználati szerződést.

Megtárgyalta és elfogadta a testület a TONDACH Magyarország Zrt. gyáregysége előtti közterület, valamint a Bartók Béla útról leágazó 2915/14. hrsz-ú számú közterület elnevezésére vonatkozó javaslatokat. A határozat szerint az előbbi közterület „Cserépgyári út”, az utóbbi „Szent Antal utca” elnevezést kapja.

Elfogadta a testület a Vilmos Park Kft. további feladatátvállalásaira vonatkozó, valamint a fizető parkoló rendelet módosítására vonatkozó javaslatokat. A döntés alapján a társasághoz további feladatok kerülnek át az önkormányzattól, valamint a társaság vagyonkezelésébe kerülnek az önkormányzat balatoni üdülői. A fizető parkolóhelyek száma 44 db parkolóval bővül, a Soproni út páros oldalán a Kossuth L. utcától a József A. utcáig, valamint a Templom utca mindkét oldalán. A testület ingyenes parkolási engedélyek megszüntetéséről is döntött.

Döntött a képviselő-testület:

- a Vörös Imre hagyatékát képező tárgyak értékesítéséről,

- a villamos energia vásárlását célzó közbeszerzési eljárást lezárásáról,

- a Pannon Víz Zrt. által működtetett vagyonnal kapcsolatos javaslatok elfogadásáról,

- a szélerőmű park beruházásával kapcsolatosan.

Zárt ülésen tárgyalta a képviselő-testület a Csornai Kogenerációs Erőmű Kft. eladására vonatkozó ajánlatról, továbbá a Biogáz Csorna Kft. létrehozásáról szóló tájékoztatókat, valamint döntött a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programja című pályázatban történő részvétel jóváhagyásáról.

Dr. Döbrössy Adriennjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás