Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 19. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Dr Czumbil Norbert és Tóth Gábor

Nikiért kerekeztek vasárnap délután

Nikiért kerekeztek vasárnap délután

Jótékonysági kerékpártúra

Múlt heti cikkünkben mi is közzé tettük, hogy jótékonysági túrára indulnak a csornai kerékpárosok. Dr Czumbil Norbert szervezésében tavaly a csornai elkerülőn tekertek az átadás előtt. A közeljövőben átadásra kerülő M86-os gyorsforgalmi útra ezt az engedélyt nem kapták meg, de jótékonysági céllal Farád-Beled-Farád útvonalon vasárnapra meghirdették a túrájukat. Adományokat gyűjtöttek a nyáron motorbalesetet szenvedett Foki Niki megsegítésére. A szervező Dr Czumbil Norbert az esemény Facebook oldalán megható összegzést adott a túráról, és itt számolt be az összegyűjtött adomány átadásáról is. Tóth Gábor fotós túrázóként is részt vett az eseményen, és fényképein is megörökítette a történteket. Fotóit szabadon felhasználhatóvá tette, köszönjük minden résztvevő nevében.

Dr Czumbil Norbert vasárnap esti Facebook bejegyzése:

Nagyszerű élmény volt közösen tekerni. 180-200 bringás indult ma egy hosszabb távra Beledig, ahol Gerencsérné Németh Erika koordinálásával elsőrangú fogadtatásban volt részünk. Ilyen fogadtatásra nem számítottunk, étel-ital, amennyi jólesik. Óriási adományt is gyűtöttek. Köszönettel tartozunk érte!

Induláskor nem fértünk az úton, szó szerint. Kocsisor kísért Jobaháza végéig, majd normalizálódott a forgalom. Hajtottátok, nyomtátok, ki ahogy tudta, becsületesen. Gyönyörű őszi időben, visszafelé csöpp ellenszélben volt részünk. Elfáradtatok? Akkor rendben, jó lesz így. Volt aki feladta, a 6 éves Völcsey Levente Bogyoszlóig birta, de Neki ez már óriási táv. Hallottam, hogy volt aki elesett, remélem nagyobb baj nem történt.

Köszönöm Nektek kedves Bringások, hogy eljöttetek. Sok-sok embert azért hiányoltam. Magam, mint mondtam, egy ideig el leszek az élménnyel. Versenyeken hasonló "flow", vagy másállapot gyakran megkörnyékez engem is, ezért mondom (mondtam), hogy gyertek-gyertek, megéri az élmény. Mozogtatok, olykor kissé fáradva, de célirányosan.

Vannak az életben fontos dolgok, meg sok-sok felesleges. Engem autó, ruha, anyagi dolgok nem érdekelnek, aki ismer, az tudja jól. Milyen autóban ülsz, amikor nyomod a gázt? Semmi. Akkor kezdődik a buli, amikor télen mínusz 10 fokban, esőben-hóban, sötétben, egyedül elindulsz futni. Vagy az uszoda vizében ébredsz. Ezt csak úgy lehet, ha valakiért csinálod. Egyedül vagy, mint az ujjam. Barátaim, én tudom milyen állapotban van Niki, akinek a futamot szántuk. Egyedül van Ő is. Olyan egyedül, hogy ha megállnánk az ágya mellett, egy vak hangot sem tudnánk mondani. Csak szégyenkeznénk, bizony. Komolyan. Hogy miért, nem tudom. Emberek vagyunk, talán azért. Sokat-nagyon sokat segítettetek, gondoltatok rá, ez a fontos. Az én dolgom, hogy édesanyja számára a gyűjteményt holnap eljuttatom.

A későbbi bejegyzés így szól:

Kedves Bringások!
Az adományt eljuttattam, nagyon nagy segítséget nyújtottatok. Köszönöm Nektek! Ott voltatok, pedig nem volt könnyű. Sokan nemet mondtak, úgy, hogy valójában tudták volna mire mondanak nemet.
Aki továbbra is segíteni szeretne Niki édesanyjának a bankszámlaszáma a következő: Fokiné Nagy Gabriella: 59500186-15180586. Köszönetét fejezi ki irányotokban!!
Aztán majd a jövőben tekergünk még itt-ott!
Sziasztok
dr. Czumbil Norbert

Köszönet Dr Czumbil Norbertnak a szervezésért, Tóth Gábornak a fotókért, mindenkinek a részvételért és az anyagi támogatásért!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon