Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 22. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Nyitva, de kinek?!

Nyitva, de kinek?!

Hogy ne váljunk bűncselekmény sértettjévé?

Csorna környéki kistelepülésen lakó sértett tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki május első napjainak egyikén 09.30 óra és 12.15 óra közötti időben a családi házába, az utcafront felőli redőny kihúzását követően a befelé nyitott állapotú ablakon a lakásba bemászott. Az időközben hazaérkező tulajdonosok az elkövetőket megzavarták, akik a helyszínről elmenekültek. A lopási kár 2.500 Ft.

Soproni Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy soproni családi ház tulajdonosa, akihez ismeretlen tettes április közepén 19.00. óra és másnap 07.00. óra közötti időben a nyári konyhába annak nyitott állapotát kihasználva bement, onnan aranyékszereket és egy kézitáskát tulajdonított el a benne lévő iratokkal együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 5.000.00 Ft.

A Kapuvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy Kapuvár környéki kistelepülésen lakó férfi ismeretlen tettes ellen, aki április elején 10.45 óra és 15.30 óra közötti időben a nyitott bejárati ajtaján keresztül, a családi házába bement és készpénzt, életbiztosítási kötvényt tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár: 5.000 Ft.

Hogy ne váljanak a fentiekhez hasonló bűncselekmények áldozataivá, a következőket tanácsoljuk:

Az ajtókat, kapukat minden esetben zárják be, még ha csak „egy percre” is távoznak a lakásból, akár csak a kertbe, az udvarra, vagy a szomszédba. A ház kulcsait minden esetben tartsák maguknál és ne hagyják bárki által könnyen megtalálható helyen (pl. lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben). Mielőtt távoznak otthonról, zárják be az ablakokat az emeleten is. Ne tartsanak otthon nagyobb összegű pénzt, értékpapírt, ékszereket. Bár sokan rendkívül ravasznak gondolják magukat rejtekhelyválasztást illetően, az a tapasztalatunk, hogy a betörők minden rejtekhelyet ismernek.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?