Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása - figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében.

"A családok hamarosan kezükbe vehetik azokat a banki tájékoztatóleveleket, amelyek segítenek az értékálló megtakarítások választásában. Mindenki egy könnyen értelmezhető táblázatban, számszerű példákon keresztül bemutatva láthatja majd, hogy mekkora bevételre tehetett volna szert, ha megtakarítását a biztonságos és magas hozamot adó állampapírokban helyezi el" - fejtette ki Túri Anikó közigazgatási államtitkár a kormány döntése kapcsán.

Az államtitkár kiemelte: a kormány elkötelezett a családok védelme és a pénzügyi edukáció mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a háztartásokat, hogy megtakarításaikat értékálló eszközökbe fektessék. A szankciós infláció miatt a lakosságnál lévő mintegy 7 ezer milliárd forintnyi látra szóló bankbetét értékállóságának megőrzése kiemelten fontos. Annak érdekében, hogy mindenki számára azonos és közérthető információ álljon rendelkezésre, a kormány egységes tájékoztatást írt elő, melyben a banki folyószámla által elért éves kamatbevételt a Kincstári Takarékjegy, a Diszkont Kincstárjegy valamint a Bónusz Magyar Állampapír által elérhető éves bevétellel vethetik össze a családok.

A kormány mindenkit arra biztat, döntsön tudatosan megtakarításairól. A lakossági levél fel fogja hívni a figyelmet, hogy az állampapír-vásárlási lehetőségekről részletes információk a Magyar Államkincstár honlapján elérhetők, állampapír közvetlenül pedig az államkincstárnál vásárolható.

Címkék: bank, tájékoztatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben