Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Július 29. 11:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Óriási káoszt okozott egy nőt a müncheni repülőtéren

Óriási káoszt okozott egy nőt a müncheni repülőtéren

A német rendőrség megtalálta azt a nőt, aki miatt hatalmas káosz alakult ki szombaton a müncheni repülőtéren - közölte este egy felső-bajorországi kormányzati szóvivő.

A negyven év körüli nőt, aki kora reggel ellenőrzés nélkül jutott be a reptér tranzitzónájába, nem vették őrizetbe és nem nevezték meg, annak ellenére hogy a miatta szükségessé vált rendkívüli intézkedések következtében legalább 200 járatot kellett törölni, és további 60 járatot csak fél óránál nagyobb késéssel tudtak útnak indítani.

A szóvivő arról sem nyilatkozott, hogy az illetőnek kell-e valamilyen büntetésre számítania.

A nőt hosszú órákig hiába keresték, bár a rendőrségnek rendelkezésére álltak a biztonsági kamerák felvételei.

A szóvivő elmondása szerint a nő reggel a biztonsági ellenőrzésnél először rendben átesett a testszkenneres vizsgálaton, de kifogás merült fel kézi csomagjával kapcsolatban. Később a nő - még tisztázatlan körülmények között - újra megjelent, és a kézicsomagja nélkül bejutott a tranzitzónába.

A miatta elrendelt lezárás beszámolók szerint kaotikus állapotokat teremtett a müncheni repülőtéren, igaz hangosbemondókon a hatóságok nyugalomra intettek, a légikikötő személyzete pedig vizet osztott a várakozásra kárhoztatott utasoknak.

A Bajorországban pénteken kezdődő nyári iskolaszünet miatt amúgy is fokozott lett volna Németország második legforgalmasabb repülőtérének leterheltsége. A szövetségi rendőrség azonban reggel lezárta és kiürítette a légi kikötő 2-es számú terminálját, miután 6 óra 45 perckor bejelentést kaptak egy nőről, aki megsértette a biztonsági intézkedéseket. A 2-es terminált jórészt a német Lufthansa légitársaság és partnerei használják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez