Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 26. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csorna Széchenyi István Általános Iskola

Irodalom a webes szupersztrádán

 Irodalom a webes szupersztrádán

Csornai széchenyisek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Microsoft Magyarország szakmai konferenciáján.

A programok az oktatás valamennyi résztvevőjét megszólították, a pedagógusoktól a diákokig, az általános iskoláktól a gimnáziumig, gyógypedagógiai intézményekig. Osztályok vehettek részt digitális kalandpályán, amelyeken különböző virtuális eszközöket próbálhattak ki, digitális tanórákon tabletekkel és laptopokkal dolgozhattak, a szakkiállításon pedig különböző pedagógiai fejlesztéseket tesztelhettek a diákok, pedagógusok. A plenáris- és szekcióülések az informatika oktatásban történő felhasználási lehetőségeinek új útjait mutatták be.

A Csornai Általános Iskolát egy kiscsapat, Károlyi Laura és Tóth Bálint 8. évfolyamos tanulók, Bognár Amália magyartanár, Kemenesi Ágoston intézményegység-vezető képviselte az innovatív diákprojektek kiállításán. Poszterük az Irodalom a webes szupersztrádán címet kapta, amelyen bemutatták, hogy milyen digitális tartalmakat hoznak létre a magyarórákon. Laura és Bálint a folyamatos érdeklődésnek köszönhetően egész nap azon munkálkodtak, hogy elmeséljék, hogyan tevékenykednek a virtuális világ eszközeivel, hogyan használják fel ezeket a tanulás során. Digitális tolltartójuk számos olyan programot, honlapot tartalmaz, amelynek segítségével tudják, hogy az egyes feladatokat melyik eszközzel érdemesebb megoldani, így például regényfeldolgozásnál a kedvenc szereplő nevét graffitivel, a kedvenc jelenetet pedig képregénnyel készítik el.

Kedvelt alkalmazás a Qr-kód is, amelynek segítségével tudatosan kiépíthető a diákok digitális kompetenciája, ezt segítik elő a Qrqqcska-füzetek. Legutóbbi irodalomórájukon - Ady költészetének tükrében - ők maguk is verseket írtak a poet.hu oldal versszerkesztőjének segítségével. Laura egy éve aktív költőpalánta, az említett oldalon már jelent meg saját költeménye is.

A pozitív visszajelzések és érdeklődők, magyartanárukat, Bognár Amáliát is megerősítették abban, hogy a digitális módszerekkel tarkított tanítási folyamatoknak helyük van a magyar oktatásban.

Kemenesi Ágoston hozzátette, hogy nagyon büszke arra, hogy a csornai iskola élenjáró az IKT pedagógiai alkalmazásának és új innovációk létrehozásának területén. Bízik abban, hogy ilyen és hasonló gyakorlati megoldások példaértékűek lehetnek a környék iskolái számára is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.