Városlista
2019. március 25, hétfő - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2015. Október 26. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csorna Széchenyi István Általános Iskola

Irodalom a webes szupersztrádán

 Irodalom a webes szupersztrádán

Csornai széchenyisek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Microsoft Magyarország szakmai konferenciáján.

A programok az oktatás valamennyi résztvevőjét megszólították, a pedagógusoktól a diákokig, az általános iskoláktól a gimnáziumig, gyógypedagógiai intézményekig. Osztályok vehettek részt digitális kalandpályán, amelyeken különböző virtuális eszközöket próbálhattak ki, digitális tanórákon tabletekkel és laptopokkal dolgozhattak, a szakkiállításon pedig különböző pedagógiai fejlesztéseket tesztelhettek a diákok, pedagógusok. A plenáris- és szekcióülések az informatika oktatásban történő felhasználási lehetőségeinek új útjait mutatták be.

A Csornai Általános Iskolát egy kiscsapat, Károlyi Laura és Tóth Bálint 8. évfolyamos tanulók, Bognár Amália magyartanár, Kemenesi Ágoston intézményegység-vezető képviselte az innovatív diákprojektek kiállításán. Poszterük az Irodalom a webes szupersztrádán címet kapta, amelyen bemutatták, hogy milyen digitális tartalmakat hoznak létre a magyarórákon. Laura és Bálint a folyamatos érdeklődésnek köszönhetően egész nap azon munkálkodtak, hogy elmeséljék, hogyan tevékenykednek a virtuális világ eszközeivel, hogyan használják fel ezeket a tanulás során. Digitális tolltartójuk számos olyan programot, honlapot tartalmaz, amelynek segítségével tudják, hogy az egyes feladatokat melyik eszközzel érdemesebb megoldani, így például regényfeldolgozásnál a kedvenc szereplő nevét graffitivel, a kedvenc jelenetet pedig képregénnyel készítik el.

Kedvelt alkalmazás a Qr-kód is, amelynek segítségével tudatosan kiépíthető a diákok digitális kompetenciája, ezt segítik elő a Qrqqcska-füzetek. Legutóbbi irodalomórájukon - Ady költészetének tükrében - ők maguk is verseket írtak a poet.hu oldal versszerkesztőjének segítségével. Laura egy éve aktív költőpalánta, az említett oldalon már jelent meg saját költeménye is.

A pozitív visszajelzések és érdeklődők, magyartanárukat, Bognár Amáliát is megerősítették abban, hogy a digitális módszerekkel tarkított tanítási folyamatoknak helyük van a magyar oktatásban.

Kemenesi Ágoston hozzátette, hogy nagyon büszke arra, hogy a csornai iskola élenjáró az IKT pedagógiai alkalmazásának és új innovációk létrehozásának területén. Bízik abban, hogy ilyen és hasonló gyakorlati megoldások példaértékűek lehetnek a környék iskolái számára is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 25. 13:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2019. Március 25. 11:00, hétfő | Helyi

Motoros baleset a 85-ös főúton

Szalagkorlátnak ütközött a körforgalomban.

2019. Március 25. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt lesz áramszünet.

2019. Március 24. 15:33, vasárnap | Helyi

Polgárőr továbbképzést tartottak Kónyban

A polgárőrök a bűnmegelőzés fontos szereplői.