Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Június 23. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: saját

Mit pakolj az útra?

Mit pakolj az útra?

Néhány ötlet, amitől könnyebben megy a csomagolás és semmi fontos nem marad otthon.

Már hetekkel a nyaralás előtt írj listát arról, hogy mire lesz szükséged. Ha gyerekekkel indulsz útnak, akkor ők is írjanak listát... majd a felét húzd ki:).
A lista írás előtt persze tudni kell, hogy pontosan hova is mentek, hiszen ennek függvényében lesz szükséged fontos vagy kevésbé fontos dolgokra.

Egy jó szállodában biztosítanak törölközőt, hajszárítót, míg egy olcsóbb helyen esetleg még az ágyneműről is neked kell gondoskodnod. Ha apartmanba mentek nézz utána, hogy milyen a felszereltsége, vannak-e edények, evőeszközök, tányérok, kávéfőző, stb?

Olyan ruhákat készíts össze, amik jól kombinálhatók egymással és nem gyűrődnek. Vigyél magaddal a hűvösebb estékre egy vékonyabb pulóvert, hosszú nadrágot. Előfordulhat, hogy az étterem annyira hűvös lesz a légkonditól, hogy ott is jó szolgálatot tesz majd egy kardigán.
Ha terveztél színvonalasabb esti programot, akkor ahhoz egy csinosabb ruhát és cipőt is vigyél magaddal.

Ha vízpartra, fürdőhelyre mész, akkor alap a több váltás fürdőruha, a papucs, és a törölköző, a szálláshelyek nem mindig biztosítanak törölközőt a fürdéshez. Legyen nálad naptej, napozás utáni krém, napszemüveg, kalap, strandruha.
Készíts be magadnak könyvet, rejtvényeket, kártyát, telefontöltőt, körömvágó ollót, kis varrókészletet, esernyőt vagy esőkabátot. Ha nincs hajszárító a szálláson, akkor azt is tedd el.
A piperetáskából ne maradjon ki az arckrém, a fogkefe, a fogkrém, a tusfürdő, a testápoló, szemöldökcsipesz, borotva, sampon, hajkefe, fésű, gyógyszerek, ragtapasz.
Lehetséges, hogy szükséged lesz szúnyogriasztóra, hogy nyugodtan tudjatok aludni. Rovarcsípésre és leégésre is tegyél be megfelelő készítményeket az útipoggyászba. Általános tanulság, hogy ha viszünk magunkkal ilyeneket, akkor sosem kell. Ennyit megér, nem?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.