Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Március 09. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Fertő-Hanság Nemzeti Park

Pompázik a tőzikés erdő Csáfordon

Pompázik a tőzikés erdő Csáfordon

A növények és a látogatók biztonsága érdekében fontos a szabályok betartása!

Teljes pompájában látható már Csáfordjánosfán a tőzikés erdő, Ilyenkor nagy a forgalom a Tőzike Tanösvényen. Az ösvény egyénileg is látogatható, de személyes és digitális szakvezetéssel nemcsak a szemünket gyönyörködtethetjük, hanem sokat tanulhatunk is a területről. A klimaváltozás hatásai itt is érződnek -az utóbbi évek száraz, csapadékszegény időjárása miatt a tőzikék száma folyamatosan csökken. Így a tavalyinál is kevesebb virág várható.

A virágok számát a korábbi évekre jellemző nagyarányú taposási kár is meghatározza. Ennek megakadályozása érdekében a Fertő-Hanság Nemzeti Park szakemberei kordonokat helyeztek ki az ösvény mentén. Kérnek mindenkit, hogy maradjonaz ösvényen,a kihelyezett kordont ne lépjék át!

Szeles időben - a sok, a tőzikéserdő életében kulcsfontosságú holtfa jelenléte miatt - továbbra is életveszélyes az erdőben tartózkodni, így kérjük, csak a megfelelő időjárási körülmények között látogassanak a helyszínre! A kiránduláshoz az időjárásnak és túrázásnakmegfelelő ruházat és (vízálló) lábbeli szükséges! Ezzel tehetünk a kullancs-csípések megelőzéséért is, hiszena hamarosan beköszöntő enyhe idő nemcsak a virágzásnak, hanem a kullancsoknak is kedveznek. Érdemes átvizsgálni magunkat a kirándulás után!

Ne csak magunkra, hanem a velünk hozott holmikra is figyeljünk oda! A szezon még el sem kezdődött, máris szemét hevert több helyen!"Az erdő mindenkié, a szemetedet vidd haza!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.