Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 22. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rábacsécsényben balesethez, Babóton kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat

Rábacsécsényben balesethez, Babóton kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat

A 3. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres lakóház hétfő reggel Nyúlon, a Berek utcában. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az egységek kihoztak az épületből egy propánbutángáz-palackot, amelyet nem ért hőhatás. A ház teljesen leégett, lakhatatlanná vált, ezért a tulajdonos rokonokhoz költözött. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy udvaron álló kisteherautó hétfő délután Győrben, a Boróka utcában. A tűz átterjedt a mintegy nyolcvan négyzetméteres ház előtetőjére, majd az épületre is. A győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során egy ember könnyebben megsérült, kórházba szállítására nem volt szükség.

Egy kamion és két kisteherautó ütközött kedd délelőtt az 1-es számú főút 131-es kilométerénél, Abda külterületén. A győri hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították. Az egyik kisteherautó sofőrjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. Az érintett szakaszon mindkét sáv járható volt a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt.

Egy személyautó lesodródott az útról, majd fának hajtott szerda délelőtt Rábacsécsény közelében. Az autóban ketten utaztak, beszorultak a járműbe, ezért a csornai hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították őket, majd a mentősökkel közösen emelték ki őket a roncsok közül. A két embert súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentősök.

Faelgázosító kazán kéményében lerakódott korom égett egy családi házban csütörtök éjjel Babóton, az Erdő soron. A kapuvári hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást és megtisztították az égéstermék-elvezetőt. Az eset során nem sérült meg senki. A ház lakható maradt, a lakók más módon megoldják a ház fűtését.

Sütés közben meggyulladt az olaj a gáztűzhelyen szombaton kora délután Sopronban, az Uszoda utcában. A tulajdonos letakarta az égő zsiradékot, ezért lánggal égés már nem volt mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek a társasházhoz. A tűzoltó egység hőkamerával átvizsgálta a tűzhelyet és annak környékét, ami addigra már visszahűlt. A tűzeset során az egyik lakó belélegezte a keletkezett füstöt, ezért őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy rönkszállító a Győr-Sopron vármegyei Bakonyszentlászló külterületén. A helyszínre kivonuló pannonhalmi hivatásos és veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.