Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Február 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Részletes tájékoztatást kaptak a háziorvosok a koronavírus-járvány megelőzéséről

Részletes tájékoztatást kaptak a háziorvosok a koronavírus-járvány megelőzéséről

Minden szükséges tájékoztatást megkaptak a háziorvosok és házi gyermekorvosok a koronavírus-járvány megelőzéséhez szükséges teendőkről - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

Az NNK részletes tájékoztatást küldött a háziorvosoknak és házi gyermekorvosoknak, és folyamatosan rendelkezésükre áll kérdés esetén. A háziorvosok tisztában vannak a koronavírus tüneteivel, a teendőkkel, az ilyenkor szokásos szigorú eljárásrenddel - szögezték le.

Hozzátették: azt kérik, hogy ha valaki koronavírussal fertőzött területről érkezik Magyarországra és magán tüneteket - láz, köhögés, torokfájás, levertség - észlel, akkor telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja az NNK 06 80/277-455, illetve a 06-80/277-456 zöldszámát.

Megjegyezték: fontosnak tartják emlékeztetni a háziorvosokat, hogy az infekciókontroll szabályait nemcsak a koronavírussal kapcsolatban kell betartani, hanem minden beteg esetében.

Idézték az eljárásrendet, amely szerint "a kézhigiénés szabályok betartásán kívül, a sebészi orr-szájmaszk használata bármely felső légúti megbetegedés esetén szükséges, függetlenül attól, hogy felmerül-e az új koronavírus-megbetegedés lehetősége."

Az eljárásrend felhívta a figyelmet arra is, hogy az eszközök biztosítása az egészségügyi szolgáltató - jelen esetben a háziorvos - feladata, de ebben az NNK is segíti majd őket.

Az NNK közölte: szakmai szempontból a centralizált diagnosztika az elfogadható Magyarország járványügyi biztonsága érdekében, ennek értelmében minden, az új koronavírussal kapcsolatos diagnosztikai vizsgálat kizárólag az NNK Légúti Vírusok Nemzeti Referencia Laboratóriumában végezhető. Tudatták: a nemzetközi járványügyi helyzet változása miatt az aktualizált eljárásrend kiadása folyamatban van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során