Városlista
2018. december 10, hétfő - Judit

Hírek

2018. Október 10. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Robbanásveszély a gázfogadó állomáson

Robbanásveszély a gázfogadó állomáson

Katasztrófavédelmi gyakorlat Mihályiban

A Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelezettségének eleget téve a Győr Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a napokban a településen. A polgármester a káresemény kezelésére a faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat.

A gyakorlat feltételezése szerint egy ember munkálatokat végzett a Linde Zrt. Gázfogadó állomásán, amely során robbanásveszélyt idézett elő. A törzs tájékoztatta település többi lakosát a bekövetkezett eseményről, a várható feladatokról, és előkészítette a lakossági befogadó helyet a művelődési házban.

A feltételezett káreseményt a kapuvári hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi sugárfelderítő egység segítségével felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a helyszínen a megyei polgári védelmi főfelügyelő megfelelőre értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 09. 10:00, vasárnap | Helyi

MagyarBrands: Kiváló Üzleti Márka a Szuperinfó!

A MagyarBrands díj elnyerése kiemelkedő érdem, és ezért jelent minden márka számára egyszerre erkölcsi és üzleti értéket.

2018. December 08. 12:18, szombat | Helyi

Átadtak egy újabb kerékpárút szakaszt Csornán

Csorna az Európai Uniótól 60 millió forintos támogatást nyert a város kerékpárút hálózatának fejlesztésére.

2018. December 07. 16:24, péntek | Helyi

Eltűnt ez a 14 éves lány

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2018. December 07. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?